3. juni 2015

Småturer i mai–Skjerveknatten

Jeg fortsetter med min turdagbok fra mai Smilefjes som blunker 

kristiansand 005

Skjelbreia

kristiansand 008

Etter å ha vært på Romeriksåsen og logget nye cacher ved Snellingen-vannene så gikk neste tur til Hadelandsåsen. Det er vel egentlig den samme åsen som Romeriksåsen, men nå kjørte jeg gamleveien og parkerte ved Skjerva som er en gammel “landsby” av gamle hus og staller her fra den tiden det lå et sagbruk her og hesten fortsatt ble brukt til å frakte tømmeret. Nå er de gjort om til hytter.

kristiansand 006

Hyttene ligger tett langs veien. I tillegg så er det bygd mange nye fine hytter rundt vannene som ligger her. Det ligger også noen få småbruk ikke langt unna, men er usikker på om de drives. Kjenner ei som vokste opp på et av dem.

kristiansand 007

Målet for turen var Skjerveknatten. Det skulle gå en blåmerket sti dit. Det var bare det at jeg overså hvor den stien startet og tråkket i vei oppover lia ganske lenge før jeg fant igjen stien. Og selvfølgelig gikk vi og rota i det mest bratte området. Barfi var ikke veldig fornøyd med matmor akkurat da. Ryggen hennes er dessverre ikke helt god og akkurat dette terrenget var nok ikke dt beste for den.

kristiansand 014

Men etter hvert kom vi inn på stien og terrenget flatet ut noe. Vi begynte å komme oss over tretoppene og vi kunne se langt av sted. Som vanlig så består utsikten på disse kanter av landet av – skau, skau og enda mere skau.

kristiansand 018

ja også en del fine vann. Våja tror jeg dette heter. Vann er vakkert. Tror dette vannet er Våja.

kristiansand 020

 

kristiansand 023

På toppen.

Etter å ha vært på skjerveknatten gikk vi til Vesle helvete som jeg ikke syns var så mye å skryte av, men det lå en cache der Smilefjes som blunker Gikk vi videre forbi Hammartjernet

kristiansand 035

Som sagt, det er mye skau og en del snødekte fjell i det fjerne. Vet ikke om det er Norefjell eller Hallingdalen eller et sted i mellom?

kristiansand 036

Hammartjern

kristiansand 039

 

kristiansand 047

Så var vi framme ved Store Helvete. Som du ser så ser vannet helt svart ut, regner med at det er forklaringen på det litt tvilsomme navnet. I tillegg så er det stupbratt ned og et godt stykke ned til vannet på denne siden.

WP_20150521_005

Vi hadde en fin tur på sånn ca 12 km. Du og du så spreke vi blir Smilefjes Og 3 cacher som ikke tilhører dem som får ofte besøk ble logget.

3 kommentarer:

 1. Nåja, turen var visst ikke på mer enn 9 km. Men en liten bit var i hvert fall ganske bratt ;)

  SvarSlett
 2. Vi hadde samme tur men litt annen rute ned igjen, turen ble da og 12 km. Rart att disse ikke har mere besøk da dette er en utrolig flott tur
  tom/aud

  SvarSlett
  Svar
  1. Det burde helt klart vært flere som oss som tusler rundt oppe på åsen for å logge cacher. Det er helt klart mine favoritter :) En fin tur var det, ikke slitsom heller :)

   Slett