3. februar 2015

Skitur

WP_20150203_003

Wow!! jeg har vært på ordentlig skitur. Ja sånn skitur der man går innover i skauen på tur.

WP_20150203_013

Jeg har jo knapt nok hatt ski på beina de siste 40 åra. Men vinteren for to år siden så gikk jeg en del turer i skiløypa som går på jordene rundt her sammen med Barfi. Syns jeg var skikkelig flink som luftet oss stadig vekk. Men nå begrenser denne skigåingen seg fort og gæli ved at jeg er elendig til å gå på ski, jeg vil ha med Barfi fordi hun også trenegr trim, men jeg har aldri lært henne å gå fint på siden av løypa så vi gikk altså stort sett på tur etter at andre folk hadde lagt seg om kvelden. I fjor vinter tror jeg ikke jeg gikk noe på ski.

WP_20150131_002

Nå sist lørdag fant PE at han kunne låne en sporlegger så han kjørte opp løype på jordet for oss. Nå var det desverre en dårlig dag å gjøre det på for sporet føyket igjen nesten med en gang. Men jeg tråkket meg tross alt en løype oppi der sporene skulle være under føykesnøen og gikk hele 5 x 1 km på søndag. Du og du så sprek jeg er. Barfi sa derimot takk for seg etter 1 runde og overvåket resten i fra sin plass i hagen.

WP_20150203_011

Nå har jeg fri noen dager og har hatt litt lyst til å prøve å gå en ordentlig skitur på åsen. Men så var det denne manglende skiferdighetene da og bikkja som ikke “kan oppføre seg”… Jeg tenkte selvfølgelig på Nordåsen, men der er det kanskje mye folk selv på en hverdag. For noen dager siden så kom det en cache på Romeriksåsen. Ved StoreSnellingen. Der jeg gikk tur i høst. Kanskje vi skulle prøve oss en tur der??? Så ikke ut til å være så langt og ikke så ille bratt. Ja bortsett fra den lange bakken opp til Snellingen da. Vel, vi bestemte oss for å ta en tur alle tre. Vi snur bare om det ikke går.

snellingen 014

PE var ikke helt fornøyd med smørekunnskapene mine, påsto de var bakglatte.  Mens jeg syns skia mine var ganske så bra jeg. Jeg er ei skikkelig pingle i nedoverbakker så jeg står heller å staker nedover enn å gå med bakglatte ski. Dette var midt på dagen en vanlig hverdag og vi så ikke mange andre skiløpere. 2 som dro av sted like før oss og 4 stk i løpet av turen. Så Barfi fikk gå løs så og si hele turen. Deilig. Hun sliter med is i potene sine så jeg får visst bare innse at om hun er aldri så mye lapphund så må jeg gjøre noen tiltak der.

WP_20150203_008

Cachen var ikke noe problem å finne. De to som hadde logget den i helgen hadde tråkken fin løype fram til boksen. Selv om skiløypa gikk mye lengre så snudde vi der. Hit men ikke lengre, det får da være måte på så spreke vi skulle være.

snellingen 002

Bakken opp til Snellingen var veldig lang, lengre enn jeg husket den. Og siden vi skulle gå samme vei tilbake igjen så betydde jo det at den samme bakken ble nedoverbakke. Hjelp! Også pingle-meg, hvordan skulle det gå? Det gikk faktisk veldig bra. Er jo knallgod på ploging, jeg. Bortsett fra en del så var bakken sånn akkurat passe bratt sånn at det faktisk var mor og ikke skummelt. Skulle vært flink til å stå på ski så hadde jeg kunnet kjørt med litt fart også.

snellingen 015

Er ikke så greit å være Barfi når det er kjempelang avstand mellom de to hun skal passe på.

snellingen 010

Sola som vi skimtet før vi dro på dur så vi ikke noe mer til, men ellers var det en flott tur. Vi gikk sånn ca 10 km. Og ja vi GIKK på ski så det gikk ikke mye fort nei.  Prøvde meg så vidt på litt skirenning, men hjelpe meg så dårlig denne kondisen er og hjelpe meg så fort de låra stivner. Men det er moro å gå på ski og det er deilig å komme seg på tur. Ja da er det vel manndomsprøven, Marifjell neste da Smilefjes som blunker Er jo bare dobbelt så langt og veldig mye brattere….. Kanskje jeg skal gjøre alvor av å bytte ut de antikvariske skiene mine snart og få meg noen klær som passer til?  Sånn at jeg kan vise meg i løypa uten at folk lurer på hvilken planet jeg kommer fra.

WP_20150203_001

WP_20150203_010

snellingen 020

Snellingen

snellingen 019

6 kommentarer:

 1. Så fin skitur, og fine bilder :-)
  Heidi

  SvarSlett
 2. Kjempefine bilder og en utrolig sprek kollega jeg har.

  SvarSlett
 3. Jeg er imponert, du er superflink! Det er 27 år siden sist jeg hadde ski på beina, og uansett hvor idyllisk sånne skiturer ser ut, så tør jeg rett og slett ikke. Så stor stjerne i boka til deg! :)

  SvarSlett
 4. Takk, alle tre. Vi får se nå om det blir med denne turen eller om jeg kommer meg ut igjen.

  SvarSlett
 5. Flott turterreng, jo! Så dette må du jo gjøre oftere ;-)
  Jeg er veldig fornøyd med mine smørefrie ski, de finns ikke bakglatte - nesten uansett føre. Og så skurrer de litt i nedoverbakke. Men det gjør ingenting, når man bar en slapphund som min Nalle! Kanskje noe for deg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har veldig lyst på smørefrie ski. Høres veldig behagelig ut.

   Slett