25. januar 2015

Januarsnø

januar-15 063

Denne uken har vært preget av spesielt to ting, snø og en tragisk ulykke.

Nå har vi hatt snø siden en stund før jul, men det har ikke vært så mye. Nå derimot har vi rikelig. Det har snødd og det har snødd denne uken. Når jeg er på jobb har jeg ikke så veldig mye føling med været så jeg har kommet hjem flere dager denne uken og bare sagt: OI!  Har det snødd så mye? Gradestokken har gått opp og ned som en jojo denne helgen. Fredagsmorgen var det –17 grader. lørdagsmorgen var det 0 grader og antydning til litt regn en kort stund. Heldigvis gikk det over til snø. Og i dag, søndag var det –15 grader igjen.

For sikkerhetsskyld så måket jeg taket på en del av vognskjulet i går.

WP_20150124_003

Det så ut som at det ikke var så mye snø der, men når jeg begynte så viste det seg at det var mer enn nok ja.

WP_20150124_001

Gårdshunden Barfi lå nede og passet på.

WP_20150124_011

Måket bare del delen av taket som det er mest krise om skulle falle sammen. Det lille vognskjulet vårt var plutselig ikke så lite lenger når man bygynte å måke det.

WP_20150124_009

Her kan Barfi følge med på både meg som er på taket og matfar som brøyter snø ved kårhuset. Det er nok matfar som er viktigst.

Denne uken har Nannestad og Nannestadhallen vært i medienes søkelys. Men det er jo ikke slik vi vil bli kjent. To små gutter som leker og klatrer i nettet på et mål, bolter som av ukjente grunner ikke var festet slik de burde. Et mål som velter en gutt som har max uflaks og nå ikke lenger er noe mer og en som ikke blir skadet. En helt forferdelig og tragisk ulykke.  Det er mange i bygda som er berørt av dette og en god del som tenker “hvis…?”. Jeg pleier å være den som sier at “det går som regel bra” og det gjør det jo stort sett, men enkelte ganger så går det så skrekkelig galt. Dette er bare grusomt og skrekkelig trist.

januar-15 016

Vi tok en liten tur i skauen på morgenkvisten i dag.Jeg har brukt trugene noen ganger i vinter. Det fungerer fint det og fin trim.

januar-15 024

Men det er veldig behagelig med brøtytet turvei også. Det syns både Barfi og jeg.

januar-15 031

Rådyra syns også det er greit å få hvile seg litt med å gå der og det er kortere vei ned til maten.

januar-15 029

 

januar2-15 014

Fuglene er på besøk

januar-15 001

2 kommentarer:

  1. Jammen har dere mye snø! Frister vel litt å prøve skia også, gjør det ikke?? Deilig å være ute iallefall, lyst og fint :)

    SvarSlett
  2. Joda skiløypene frister, men så var det det med å få på seg skia og komme seg av sted da..... Og så skulle jeg helst gått uten å treffe folk og da må jeg jo gå midt på natta. Så det blir nok med tanken.
    Tove

    SvarSlett