16. september 2014

Cache Owner x 2

Nå er det ca 2 1/2 år siden vi begynte med geocaching. Og det å legge ut egne cacher har vi ikke hatt planer om. Jeg har tenkt at det er vanskelig og det må gjøres pinlig nøyaktig så det er det kun de som er eksperter og har haugevis av funn  som kan gjøre. Ikke har jeg hatt lyst til å eie en cache heller. Men i år så har jeg rett som det er lest på FB om nye som har lagt ut cacher. Og tanken på at det er kanskje litt egoistisk å bare glede seg over at alle andre legger ut cacher som vi kan dra rundt å leite etter? Kanskje vi burde bidra litt vi også? Her i kommunen så er det stort sett 2 stk som har lagt ut de aller fleste cachene som finnes. Så jeg begynte å lese litt om dette med å legge ut cacher. Spurte Kjersti om kun kunne hjelpe meg osv. Tankene begynte å surre rundt om hvor vi kunne legge ut cacher? Selv om jeg har bodd her lenge så er jeg ikke så veldig godt kjent. Og alle aktuelle steder som jeg vet om har jo allerede en cache. Og så var det det med at man skal ha grunneiers godkjennelse. Og den skal ha tilsyn, altså kunne den ikke legges for langt unna eller for utilgjengelig. Konklusjonen var at vi skulle legge ut en på vår egen eiendom. Jeg trodde jeg hadde en “sak” der som kunne fungere og det kunne lages en historie om. Det skal jo liksom være noe å vise fram der cachen legges ut Jeg leste dette et sted: “Skal du legge ut en cache kun for å legge ut en cache, la det vær!” Nå syns jeg “saken vår” ikke var så mye å skryte av likevel, så jeg la den på is. Begynte å tenke på andre ting. Jeg vet om et sted som faktisk er noe å vise fram, men fant ikke igjen noe info om stedet uansett hvor mye jeg googlet. Men heldigvis dukket det opp da jeg leitet etter info til mitt forrige blogginnlegg. Det med min 1. tur på Romeriksåsen. Så da var det bare å jobbe videre med det.

kakefest 006

Så var det hva man behøver av utstyr for å legge ut en cache. Jammen er det mye fint man kan få kjøpt av den slags. Jeg gikk nok litt amok da jeg besøkte en nettbutikk med cacheutstyr. Men det finnes jo så mange morsomme bokser å få kjøpt! Og har man ikke et sted som utmerker seg så kan man jo gjøre noe ekstra ut av boksen, det hjelper det.

Ok, utstyret var på plass. Så var det å ta en befaring på stedet der cachen skulle ligge da. Etter å ha vært på denne cacheturen på Romeriksåsen, der der var så fin utsikt fra toppene, så begynte jeg å tenke på utsikt. Her i bygda bor folk slik til at de har den samme flotte utsikten fra stuevinduet sitt. I hvert fall noen. Så tanken min var å legge ut en cache som sa at du behøver ikke å slite med å gå opp på en fjelltopp for å få flott utsikt, det er bare å kjøre en tur opp i boligfeltene her i Maura Smilefjes som blunker  Og et sted der så er det en litt øde snuplass for bussen, der passet det jo perfekt å legge ut en geocache! Tjaa, men så var det det med befaring av stedet da…. Denne plassen ligger jo litt inn i lia den så det var jo ikke noe utsikt det Trist fjes 

brattåsen 042

Og jeg kunne ikke legge cachen midt i boligfeltet heller. Litt slukøret dro jeg hjem. Da var det cacheforslaget ute av verden også. Begynte å studere kartet litt og oppdaget at det var jo et sted litt lenger opp i lia. Ut på tur! Barfi og jeg tok kveldsturen dit for å sjekke forholda og utsikten. Slettes ikke dumt.

WP_20140818_007

Her var det enkelt å finne fram, skauen var hogd vekk og var god utsikt over bygda. Planen om å kunne komme til utsikten uten å slite måtte legges vekk, men det var fortsatt en kort vei å gå og man ville jo uansett få ed seg en del av utsikten når man kjører hjemover igjen. Og ikke minst her kunne jeg se hjem.

brattåsen 015

Vårt aller første cacheutlegg skulle selvfølgelig legges her! Smilefjes

Ok da var utsyret på plass, stedet var på plass. Men så var det hva som skulle stå i cachebeskrivelsen? Hva skriver man? Måtte se igjennom en del andre cacher for å se hvordan de hadde utformet sine beskrivelser. men det er jo så mange varianter, noen korte og nesten ingen ting andre med masse skriving, historier og info. Litt fram og tilbake der før jeg var sånn noenlunde fornøyd. Det er ikke så veldig mye å skrive om dette stedet… Jeg fridde til Kjersti for å få henne til å oversette til engelsk, så slapp jeg å bekymre meg for om det ble riktig eller ei. Og så var det å finne koordinatene da. Det var ikke så enkelt. Gps’n greier jo ikke å bestemme seg for hva som er riktig. Barfi og jeg var der flere ganger og tråkket fram og tilbake og skrev ned koordinater. De ble aldri de samme. Til slutt valgte jeg bare ut koordinater som var sånn ca gj.snitt og tenkte som så at 1 m eller 3 feil er noe vi alle er vant til.

brattåsen 037

Barfi ble ganske lei av å gå fram og tilbake og la seg ned og ventet.

Da begynte alt å bli klart. Så var det å få alt dette inn på geocachesiden. Hjelp! Skummelt! Tenk om jeg gjør noe feil og det kommer ut på siden halvveis, eller bare rot?? Kjersti fikk den ene meldingen etter den andre med spørsmål om både det ene og det andre. Heldigvis var det sånn at jeg kan gå inn og redigere så mange ganger jeg vil før jeg sender alt inn til kontroll og publisering. Og akkurat som med blogging så tar det sååå mye lenger tid enn det jeg regner med. Ikke vet jeg hvorfor jeg bruker så lang tid, men timene går når jeg sitter sånn og prøver å finpusse. Og fortsatt blir det ikke helt slik jeg ønsker. Burde kunnet Html eller vært mer tålmodig og sørget for at alt var helt klart før jeg la det inn…Jaja, det ble som det ble.

  kakefest 013 kakefest 010

Joda, kjøpte med en geocoin også som skal ut på reise. Vurderte å beholde denne og bruke den selv, men syns den var litt for stor og fant ut at det kunne passe å sende ut en geocoin i vår aller første cache.

Vår aller første cache ble sendt inn for kontroll og publisering. Hjelp! Jeg gruet meg nesten til å lese de første loggene. Tenk om det var mye klaging på dårlige koordinater, håpløst sted å legge ut en cache på, feil i beskrivelsen og ikke minst feil navn osv?? Jeg forventet at det kom til å ta ei uke eller to før den ble publisert så overraskelsen var stor da jeg fikk melding 1-2 timer seinere om at den var publisert. Da var kl ca 21 en søndagskveld. Overraskelsen var enda større da jeg fikk melding (eller PE kom og vekte meg for å fortelle) om at den første hadde vært og logget denne i 22-tiden samme kveld! Måtte jo både smile og småle litt og brukte litt tid på å sovne igjen. Moro var det Smilefjes

Logg1: Guuuri!!... Så det tikka inn ei melding om ny cach bare 1,8 km unna meg. Kasta alt jeg hadde i henda, slang på jakka..røska med meg ei lykt og sprang til bila. Forbante meg på at det her skulle jeg fikse. Kjørte for å hente mitt voksne avkom, som nærmest ble tvunget ut i bila :) Jammen meg var det mørkt ute. Herrefred så mørkt det var, og jeg er mildt sagt mørkredd. Attpåtil begynte det å regne. Hadde vel aldri trodd at noen eller noe skulle få meg langt uti bushen etter mørkets frembrudd... men streva oss over lyng og kratt og kom omsider fram. Juhuu..takk for flott Cache.. Den får ett poeng av meg :) og takk for FTF pin. Logga denne klokka 22.08 .

Logg2: En fin liten tur opp til en nesten ny cache. Bare en signering før meg. Det var en fin sak som en ikke finner så lett uten litt flaks. Men etter en liten stund hadde jeg den. Og det likte jeg, for hele tiden sto det en ku og glodde på meg 8 m fra cachen.
TFTC!

Når så den 1. cachen vår på Brattåstoppen GC5CD3J var trygt utplassert så var det på tide å få ut nr 2. Den som faktisk skla ut på et sted som jeg syns fortjener en geocache.

Helleren 012

Heller’n GC5CD3J Her skulle jeg ha en litt større boks så jeg måtte av sted for å kjøpe inn litt bytteting. Noe som jeg syns var vanskelig. Fant selvfølgelig ikke noe som jeg syns passet. Hos Nille var det jo ingenting Trist fjes Og så skulle jeg denne gang legge i et FTFC. I den forbindelse ble det investert i ennlamineringsmaskin. Morsom oppfinnelse. Også her ble mye av helgen “kastet bort” på cachebeskrivelse og ikke minst dette FTFC’t. men pytt pytt.

september 004

I går ettermiddag var alt klart. Barfi og jeg satte oss i bilen for å legge ut boksen, kontrollmåle avstander og finne de riktige koordinatene og ikke minst et bra sted å legge boksen. Jeg var ikke fornøyd med det første stedet jeg hadde sett meg ut, så jeg fat et nytt som jeg syns var bedre. men da måtte jeg finne koordinater på nytt og hadde ikke tidligere resultat å sammenligne med. Det var det samme nå, jeg fikk ikke noe klart svar. Så nå venter jeg spent på tilbakemeldinger. Får nok høre det om de er håpløse. Hjelp! Skummelt dette her. Etter å ha fulgt med på cache-grupper på FB så vet jeg at jammen er det en del geocachere med sterke og krasse meninger. Amatører som oss blir jo livredde for å både å logge og rote til. det med logging er det visst mye meninger om. For korte, for lange, for dumme og noen som er veldig gode….

WP_20140915_014

Heller’n er en stor setin som ligger i skauen på grensa mellon Akershus og Oppland, Nannestad og Lunner. Under denne steinen så er det et stort hulrom som folk brukte til å søke ly under i gamle dager. Nå for tiden så er det nok kun sauene som søker ly her. Dårlig bilde, jeg vet, men jeg fikk ikke blitzen til å virke på mobilen.   Det var først i går jeg oppdaget dette store rommet. Jeg har hele tiden trodd det var den plassen på forsiden som var det “store”. Det hjelper å se seg litt rundt Smilefjes som blunker

WP_20140915_008

Inn her så kommer man til det store rommet.

Vel, vel, boksen er utplassert, cachebeskrivelsen ferdig redigert og sendes til kontroll og publisering. WOW!!! Det tok bare 5 min før den ble publisert! Det tror jeg må være toppen av flaks og rekord!

Nå er ikke Maura et sted folk dar til uten en god grunn og cachene vi har lagt ut må man i tillegg gå et stykke til så noen stor pågang på disse cachene forventer vi ikke. Men det er i hvert fall artig å ha prøvd seg som CO. Så får vi se om vi legger ut noen flere. Vi har noen flere ideer, også på litt mer sentrale steder som kanksje kan få litt mer besøk.

TUSEN TAKK for all hjelpen og tålmodighet, Kjersti!!!!! Smilefjes Smilefjes Smilefjes 

Vi hadde ikke fått til og turt dette uten din hjelp.

3 kommentarer:

 1. Bare koselig! Jeg legger ikke ut så mange selv lenger, så det er artig å være litt delaktig i de cachene andre legger ut. Og en vakker dag skal jeg logge dine også! :)
  De såkalt erfarne cacherne med krasse meninger og mot til å ytre de skal du ta med en klype salt. De er dessverre med på å ødelegge gleden for mange nybegynnere, både de som nettopp har startet å cache og de som legger ut sine første cacher. Prøv å fokuser på den konstruktive kritikken og gled deg over koselige og morsomme logger. For å treffe en ku på cachetur er ikke alle forunt :)

  SvarSlett
 2. Mye rart som blir skrevet på FB-gruppene ja. Men jeg har i det minste lært at jeg må skrive mer enn TFTC etter å ha lest skriveriene der. Om det er noe bedre med masse "svada" som det ofte blir for å fylle ut litt er en annen sak...
  Er mye husdyr rundt cachene våre ;) Men om noen dager/uker så har de dratt hjem for i år.
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå som du er cacheeier selv, så kommer du snart til å skjønne at du setter mer pris på litt utfyllende logger enn på TFTC. Men ja, selvsagt er det ikke noe bedre med svada enn med TFTC.

   Slett