28. september 2014

Geocaching på Totenåsen 22. sept.

I følge vg så var det snart slutt på finværet så jeg hadde bestemt meg for å bruke fridagen min til nok en tur. Nå er jeg ikke særlig kjent i turområdene rundt her så jeg studerte geocache-kartet for å finne et tips der. En fin tur kombinert med en cache eller fem var målet. Hadelandsåsen? Nja, venter litt med den. Hurdal? Eller kanskje litt videre opp på Totenåsen? Den tar tar vi! Har vel aldri påstått at fornuften er så veldig stor…. Det er et stykke til Hurdal og nå skulle jeg ut av Hurdal og over til Toten.

Totenåsen 038

Kjørte langs Høversjøen.

Hmmm det var visst et stykke det…. Den veien har jeg kjørt en-to ganger i mitt liv, så jeg hadde ikke peiling på hvor jeg skulle og kart, hva er det?? Vel Gps og koordinater fikk meg fram til rett sted. Jeg hadde sett meg tre cacher som skulle ligge rundt noe som het Skjærsjøen.

Her må jeg nok innrømme at jeg blei litt skuffa. Ok det var fint nok der, men det hadde jo vært veldig greit å lagt en slik cacherunde slik at man kunne fulgt en brukbar sti. Jeg fant i hvert fall ikke noe fornuftig sti som det gikk an å følge. Fant det innimellom, men så ble den borte igjen. Og når jeg endelig fant en fin sti så gikk den jo ikke den retningen jeg ville gå og noen lang omvei gadd jeg jo ikke å ta. Det får da være grenser for å være sprek Smilefjes som blunker

Totenåsen 009

Dette var det jeg så av vannet. Aner ikke hvorfor det var et slikt gjerde rundt et ganske så stort område. Traff på dette flere steder. Kanskje for å holde dyra unna farlig område.

Totenåsen 006

Og det var myr, masse myr! Ikke så rart siden dette var snakk om et lite tjern som lå i ei stor myr. Vi vasset i myr og busha gjennom skau og kratt.

Totenåsen 007

men cachene fant vi Smilefjes

Jeg hadde sett meg ut 3-4 cacher til.

Totenåsen 037

Kjørte et stykke tilbake og fant et passende sted å parkere. Den første lå like ved der jeg parkerte så jeg tok bare med meg Barfi og gps’n og gikk for å finne boksen.

Totenåsen 011

Så fant jeg ut at det var jo ikke så langt til den neste heller så vi fortsatte bare bortover dit. Det var litt myr her og… Det må være utrolig mye myr i Norge?

Totenåsen 014

Denne cachen lå ved ei diger myr,

Totenåsen 015

der noen har bygd den fine gapahuken med tanke på et sted å være for å se på tiurleiken om våren.Utedo var det og der. Nå angret jeg veldig på at sekken med matpakka lå igjen i bilen.

Etter å ha logget gikk vi tilbake til bilen hentet sekken og fortsatt videre i motsatt retning mot neste cache. Vi var jo på tur så vi kjørte selvfølgelig ikke bort Smilefjes som blunker  Sev om det her ikke var en bom som stengte.

Totenåsen 036

Nå var jeg lei av å gå på myrer så jeg valgte å følge skauveien nesten fram til den neste cachen. Og så litt bushing. Joda det var selvfølgelig myr her og. Og jeg gadd ikke å gå helt rundt.

Men wow! for en belønning vi fikk når vi kom fram til cachen!

WP_20140922_001

Dette var helt klart dagens høydepunkt Smilefjes Plutselig var det flott utsikt over både det ene og det andre. Regner med at det var Lensbygda vi kunne skimte lengst ute til høyre i bildet og masse skau i Hurdal / Toten. Og med dette flotte været så var jeg nå glad for at vi ikke hadde spist opp nistepakka vår ved Tiurleik-gapahuken.

WP_20140922_004

For her var det perfekt å slå seg ned å bare slappe av og nyte utsikt og finværet en stund. Men alt har en ende, det var på tide å sette kursen hjemover igjen. Jeg hadde sett meg ut en siste cache. En enkel cache som skulle ligge like ved veien. Og joda den gjorde det. Men hvor for gjøre ting enkelt når man kan gjøre det vanskelig???? Vi var jo på tur og poenget var å få trimmet både bein og kalorier Smilefjes som blunker  Denne cachen hadde jeg sett på lenge og da vi var på Rognlisaga og logget cachen der så så jeg til min forundring at den jeg nå skulle finne lå like ved der.

WP_20140922_026

Ja så da kjørte jeg jo dit og parkerte der. Endelig et sted jeg visste hvor var. Hmmm, gps’n viste at det var 1,6 km til cachen. Fikk ikke helt det til å stemme med cachebeskrivelsen, men pytt, pytt, det var da ikke langt. Brukbar vei var det og – til å begynne med…. Jammen meg ble det ikke bushing og myrlendt her og. Men nå hadde jeg i det minste byttet ut joggesko med muckboots så jeg gikk i hvert fall med tørre bein. Da jeg kom fram til cachen så så jeg jo at her kunne jeg ha kjørt nesten helt fram. Jaja, det var det med å forberede seg da….. Men nå var jeg lei av bushing og valgte å gå veien tilbake til bilen. Dette ble en 4 km tur det for en cache som bare lå noen 100-metere fra parkeringsplassen.

Dagens oppsummering ca 15 km til fots, 110 km i bil og 7 loggede cacher. Galskapen lenge leve, men moro er det og spreke blir vi kanskje også?

4 kommentarer:

 1. Må bare spørre: hvorfor har innlegget overskriften "Geocaching på Totenåsen 20. okt"?
  Og så må jeg le litt av deg også, du har tydeligvis en egen evne til å finne myrer :p Jeg har aldri vært borte i så mye myrer som du har vært i det siste, men det er kanskje generelt mye myr i ditt område?
  Nydelig bilde av Barfi nest nederst her! Hun ser så avslappet, fornøyd og kosete ut :)
  Og du? Nå har du gått mange lange turer i det siste, spreka! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Kjersti. Nei vi er vel fortsatt bare kommet til september. Det har du helt rett i og da var det vel den 22. september datoen var. hadde egentlig tenkt meg en helt annen overskrift, men fant ut at jeg må dele dette opp i to innlegg. Skal rette opp feilen i dato.
   Tove

   Slett
 2. Fy søren du er sprek, Tove. Mistenker at du vil være sprek med tanke på GAM-turen. Du har nok noen utfordringer på lur tenker jeg. Får skikkelig lyst til å begynne med geocaching ihvertfall. Ser kjempegøy ut og så flott natur. Og gratis trim i tillegg. Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå skal det bli godt å bli ferdig med den Gam-turen sånn at jeg slipper all denne trimmingen ;)
   Tove

   Slett