18. november 2013

LAG-NM i agility 2013

Dogs4All er ikke bare utstilling og kåring av Norske Vinnere. Det mye annet som kåres også denne helgen, deriblandt Norgesmestere i agility. Alle som går i klasse 3 kan melde seg på og kjempe om tittelen årets Nrgesmester i agility. Der er som kjent ikke Barfi og jeg. Vi er skrekkellig langt derifra.... Men det kåres også Norgesmestere i lag. Og der er vi så heldige at vi får lov til å være med på laget til EKHs MellomSmurfene. Det er 4 ekvipasjer på et lag som har hatt et år på å kvalifisere seg. Vi er ikke de som går de beste løpene, men vi er ganske «trygge» og disker ytterst sjelden. Målet er å få minst mulig tidsfeil og samtidig håpe på at de andre tre på laget går gode feilfrie løp, da gjør det ikke noe om vi går treigt, for da teller vi ikke med i resultatet. Det er bare de tre beste løpene som teller. Men nå er det jo ingen selvfølge at alle går feilfrie gode løp og Barfi og jeg har faktisk bidratt med feilfrie løp under kvalifiseringen. Opptil flere ganger.

Og denne helgen skulle vi altså delta i Lag-NM. Jeg syns jo at det er litt morsomt at en finsk lapphund er med i agility-NM. Selv om lag kanskje ikke er så gjevt som individuelt så er NM, NM. Må jo passe på å få med at det var med en lapphund i individuelt også. Sigurd Lenes og Bris (lapsk vallhund) har blitt kjempegode, går i kl 3 stor og deltok i individuelt denne helgen.

På lørdag var det kvalifisering. For lag og vår del betydde det at vi skulle gå et hopp-løp på lørdag. Det var 9 lag (skulle vært 10, det ene møtte ikke) og 7 av disse gikk videre til finalen på søndag.

Man kan nok si mye om Dogs4All. Det er et gedigent arrangement, med mye hunder og folk som tar mye plass. Her er det greit å være tidlig ute for å få plass både til bil, folk og hund. Agilty er tydeligvis ikke 1.prioritet i NKK. All ære til teknisk arrangør. Stevnet var godt gjennomført, trivelig stemning og effektiv gjennomføring. MEN vi var gjemt inni en krok av hall E der det også var flere utstillingsringer. Det var SÅ trangt å komme fram mellom der vi satt og start/mål at her måtte det beregnes god tid skulle man rekke starten. Stå i kø og bære hunden for i det hele tatt komme fram. Glatte gulv å varme opp på. Beregne en evighet av tid for i det hele tatt å komme seg ut for å få luftet hunden. Men, men.... Vi hjalp hverandre så godt vi kunne, hadde med noen medhjelpere så vi rakk det vi skulle, men var nok litt mer stresset enn normalt.

NM-bilder 016

MellomSmurfene i den rekkefølgen vi gikk. På filmen har jeg mixet i vilden sky.

Siden det var NM og dette var første gang MellomSmurfene skulle delta, så hadde vi bestemt oss for å lage litt moro ut av det. Så vi stilte rett og slett opp i miniskjørt! Hvite tennisskjørt ble bestilt, smurfeblå longs og hvite leggvarmere sammen med den blå lagjakka vår. Vant vi ingen premier så skulle vi i hvert fall synes! Vi blei så fine atte! Jeg tror kanskje det var alt fokuset på dette før den store dagen som gjorde at jeg faktisk merket veldig lite nerver.

Film fra Barfis løp + litt av innmarsjen og laget vårt

Barfis løp i Lag-NM

Mitt mål var å komme igjennom banen uten å diske og med færrest mulig feil. Hoppløpet var ingen god bane for vår del. Det var en del «rundt-hinder» og da greier jo ikke vi å få opp farta. Og det gikk ikke så fort. Var litt skuffet over at vi ikke gikk raskere, men forøvrig så syns jeg vi gjorde en grei jobb, Barfi og jeg. Vanligvis er det mange lag som disker, men det var tydelig at nå var det bare de gode lagene som var med. For det var kun 2 lag som disket og mange lag gikk feilfritt. Men det holdt det. Vi fikk tre stk igjennom uten disk og kom oss videre til finalen på søndag som det 7. og siste laget. Med 13,03 feilpoeng som vi dro med oss videre inn i finalen. Barfi og jeg sto for hele 7,16 av disse. På den annen side så disket vi ikke. Og vi gikk faktisk på 3,27 m/sek og vi er ikke så mye bedre enn det. Dommer: Michele Garcia

Så var det søndag. Alle som skulle delta i finalen begynte dagen med å være med på innmarsjen. Det var jo litt stas det. Siden vi var det dårligste daget så startet vi først i finalen. Oppvarmingen måtte vi med andre ord ta før brifingen og medhjelpere måtte holde hundene våre klare. Det var som sagt trangt og altfor tidkrevende å hente hundene på plassen vår. Barfi og jeg startet som nr 2 på laget og jeg var litt treig med å gjøre meg klar så det ble litt stress på startstreken. Jeg bare fortet meg inn, tok av bandet uen å tenke på beste plassering og satte igang. Nå var det agility vi skulle gå. Det var en fin bane med litt utfordringer på hinder 4-5-6. Det store spørsmålet var om Barfi ville lirke seg over bommen som hun driver med innimellom, seinest på lagløpet for 2 uker siden? Men det gikk heldigvis ganske bra. Men vippa er fortsatt skummel. Tapte mye tid der og generelt går det jo ikke fort noe sted. Ok over mønet syns jeg hun setter opp farta litt. Men jeg var fornøyd med løpet vårt jeg. Syns vi hadde bra flyt og løste alle utfordringene bra. 10,02 i tidsfeil på oss. Dommer: Petter Nordlien.  I dette løpet så disket 2 av hundene på laget vårt, så da var det kjørt allerede før neste lag startet. De andre lagene var uansett mye bedre enn oss denne helgen, så om vi disket eller kom på 4-5-6 plass spilte ingen rolle. Det var uansett en opplevelse å være med, det var moro å greie å kvalifisere oss og vi var faktisk med i finalen i NM. Syns det er litt stas jeg!

Her har jeg satt sammen litt av lag-løpene til alle på laget

Ingen tvil om hvem som er den treige på laget nei…..

NM-bilder 022 - Kopi

NM-bilder 021

Klubben hadde med 3 hunder i individuelt også. 2 av dem kvalifiserte seg til finalene på søndag. Så vi hadde så absolutt mye å glede oss over denne helgen. Det var så moro å se og følge med på hvordan det gikk med dem. Siv disket dessverre allerede i hopp på søndag, men gikk et kjempeflott løp. Hege og Bailey vant kavlifiseringen på lørdag og lå på 2. plass etter hopp i finalen. Men Bailey som vanligvis aldri river, gjorde jo selvfølgelig det akkurat denne dagen i agility-løpet. Utrolig ergelig. De endte på en kjempefin 6. plass, men var SÅ nær å bli Norgesmestere i klasse Mellom.

Sigurd og den lapske vallhunden Bris disket på lørdag og deltok ikke i finalen. Men Sigurd var i finalen med en av de andre hundene deres. Og så var det 2 islandske fårehunder med både individuelt og i lag. Dessverre gikk verken Audun og Vilja eller Hans Thollef og Askur videre til finalen på søndag, men begge var med i finalen for lag. Så jeg heiet ekstra på Bergens Ekspressen og Stjernelaget fra Tønsberg.

NM-bilder 017

Bergens Ekspressen med Audun og Vilja vant bronse. Gratulerer! Og med det avslutter Vilja sin agility-karriere og går inn i pensjonistenes rekker 11. år gammel. Og forbildet mitt er borte.

NM-bilder 020

Eller det er ikke helt sant, Audun fortsetter, men nå med en sheltie.

Hege og Turbo hadde en journalist på slep hele helgen med filmkamera. I tillegg så fulgte han litt med på oss andre på laget. Nå venter vi i spenning på hva han har fått ut av dette når alt er klippet og redigert ned til 4-5 min.

De aller fleste av oss som har drivi med agility i Eidsvoll HundeKlubb har nå meldt oss inn i en nyoppstartet agilityklubb. Romerike AgilitySportsKlubb forkortet blir det RASK. Dette er en klubb med fullt fokus på agility. Vi venter i spenning på om vi får den godkjent i NKK, noe som er nødvendig for at vi kan representere RASK på agilitystevner. Hvis ikke må vi stille for andre lag. Jeg kan f.eks. gå for Norsk Lapphund Klubb. Men skal vi fortsette som lag på stevner så må vi jo være medlem i den samme klubben. Vel evl vi finner nok en løsning på det og.

Alt i alt en stor opplevelse å være med på agility-NM. Neste år foregår det allerede i juni, utendørs i Drammen. Dette betyr at vi får det veldig travelt med tanke på kvalifisering. De lag-nappene vi forsåvidt allerede har tatt i høst, hjelper oss jo ikke nå som vi kommer til å stille for en annen klubb. Jaja, det er bare å stå på. MellomSmurfene skal selvfølgelig være med. Barfi og jeg har i hvert fall MYE vi må trene på og bli bedre på i vinter. Problemet er, hvor skal vi begynne?

Sånn, da er agility-sesongen definitivt over for i år. Mye moro, en del nedturer og skuffelser, men også en del oppturer og forbedringer. Så var det dette med å trene for å bli bedre da…

2 kommentarer:

  1. Kjempemoro å både lese om og se hvordan det gikk, tusen takk for at du har lagt ut! Og så stilige dere var med miniskjørt, det må vi se mer til ;)

    SvarSlett
  2. Jeg syns det høres helt fantastisk ut bare å ha kvalifisert seg til finalen jeg, gratulerer så utrolig mye! Er glad dere jobber på jeg, det er så artig å lese om :)

    SvarSlett