23. oktober 2012

Agility-stevnet på Hamar og KongsvingerVi tok nå turen til Hamar og Vikingeskipet, selv om Barfi var midt i løpetida. Jeg lot henne være mye i bilen for å ikke forstyrre de andre altfor mye. Det tok jo en del tid å hente henne så jeg måtte ha henne i nærheten en god del også. Det var mange som var interessert i henne på vei ut og inn av hallen så hun "luktet" nok godt.
Også her var Helge Himle dommerelev. Tror han forfølger oss ;) Jeg syns det var fine baner og vi kom oss greit igjennom hopp-banen, men med våre vanlige tidsfeil og 2,92 m /sek
Så var det ag. Da vi sto klare for å gå inn i ringen så kom bikkja som nettopp var kommet i mål og snusa i rompa på Barfi. Det er ingen tvil om at det satte henne ut. Vi kom oss greit igjennom denne banen også, men denne gangen i saaaaaaaaaakte kino. Hele 37 tidsfeil!!!! Så seint har aldri Barfi vært i nærheten av å gå tidligere. Hele 1,97 m/sek ble det.  Og overraskelsen var stor da jeg fant ut at det ble 3.plass her og. Resten disket nemlig ;)

Så var det Norwegian Open i Kongsvinger. Jeg fikk jo ekstra lyst til å være med her da jeg så at favorittdommeren fra Nordkisa, sveitseren Sascha Grunder skulle dømme :) Jeg hadde meldt på begge dager, men siden de hadde påbud om tispetruse på løpetisper og Barfi ikke var ferdig med løpetida si før på torsdag/fredag så droppet jeg lørdagens stevne. Men på søndag var vi på plass :) Av de 4 dommerene som var på NO fikk jeg 3 stk, men IKKE Sascha :( Siden jeg ikke stilte på lørdag fikk jeg bare gå for 2 av dem.  Er litt spennende når det er utenlandske dommere for en vet jo aldri hva de kan finne på. 

Vi begynte med ag. En fin bane. Men hjelp!!! Jeg begynte å rote på slutten. Jeg la plutselig inn en veksling etter vippa som ikke var med i hodet mitt da jeg brifet og det var bare tull å veklse der! Så plutselig husket jeg ikke banen, men fant ut at jo det måtte være fortsette der vi var. Men det ble kluss med føring og det blei mye roping på Barfi,  for ikke å si "her!!" og dårlig med føring. Men vi gikk riktig og kom i mål. Selvfølgelig med tidsfeil, men i hvert fall mange færre enn forrige søndag. 2,72 m/sek. Dommer var Mirja Lapanja.


Det var forresten utrolig moro å se på NO-finalen i kl stor.

Der var det en bane med mange feller, førere og hunder som ga alt! Mange nesten ulykker, mange disk og masse fart og innsats og jubel fra alle som så på :)


Hoppbanen vår var en skikkelig løpebane. Etter en treig slalom så var det bare å springe og jeg syns Barfi og jeg sprang fort jeg, men det gjorde visst klokka og. Vi fikk jammen meg tidsfeil her også :( 3,26 m/sek og dommer: Bernd Huppe

Det blei det første stevnet, i tillegg til det i Bø det at vi ikke fikk med oss premie hjem. Litt irriterende akkurat det. Ødelegger jo statistikken min ;) Men alt i alt så var det i hvert fall en stor framgang fra Vikingeskipet. Og så er det bare å konstatere, nok en gang, vi MÅ få opp farta  i slalom, tuneller og på vippa. Så nå har jeg bestilt meg en ordentelig tunell og slalom. Så får vi se om det hjelper med mye trening på det i vinter. Dessverre er de jo ikke akkurat gratis så det blir dårlig med kurs, stevner og andre dyre bikkjeaktiviteter i vinter. Nå har vi igjen et stevne på Kløfta. Og fram til det skal vi rett og slett trene på å springe. Så får vi se om det hjelper. Jeg dreiv litt med det i sommer også. Belønna rett og slett Barfi når vi sprang noen meter isteden for å gå eller jogge når vi gikk tur. Det skadet i hvert fall ikke :) Problemet er jo at det er så MYE vi må forbedre :s Som sagt farta i slalommen, bli trygg på tuneller som ligger i bøy, pølsa, vippa osv osv. Og så er det handling da, det som alle andre trener på.... Jaja, neste år....

Nå har vi gått agility i kl 2 på 4 stevner og jeg angrer ikke på at jeg rykket opp. Bortsett fra starten på det første løpet som satte meg ut, fordi jeg syns det så veldig vanskelig ut, så syns jeg vi har greid oss bra. Det ER mer morsomme baner i kl 2. Og så slipper jeg å konkurrere med Ellen og Vibeke ;) Siden vi fortsatt går i kl 1 i hopp så har vi jo muligheten til å springe mye der.

2 kommentarer:

  1. Jeg er SÅÅÅÅ glad for å lese at du ikke angrer på at dere rykket opp!!! Og du har jo en god plan for å trene på det dere sliter med, så da går det bare én vei: fremover! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Får håpe du har rett :) Det kan nok like gjerne bli på stedet hvil...

      Slett