31. mars 2012

Vårsprætt’n på Melsom palmelørdag.

 
Jeg gledet meg til å dra på ag-stevne for å teste ut litt av det vi prøvde på på kurset. Helt til jeg oppdaget at Barfi hadde løpetid og sannsynligvis kom til å være midt i ”stjernetida” på stevnedagen. Men jeg skulle uansett nedover denne helgen så jeg bestemte meg for å stille opp likevel. Å stå opp kl 5 er jo nesten midt på formiddagen for meg som står kl 3.30 til vanlig Smilefjes som blunker I hvert fall innimellom. Hmmm, det var ikke fritt for at jeg konkluderte med at dette er galskap da jeg satt i bilen på vei sørover.
Bilde0049
Noen fordeler er det tross alt med å ha ”løpetispe” Da starter vi sist og jeg hadde jo til og med fått løfte om reservert parkeringsplass nær hallen. Så da behøvde jeg ikke å være så tidlig ute.
I PM ble vi anbefalt å kle godt på oss. Etter litt om og men så tok jeg på ulltrøye og tok med et lite teppe. Stillongsen tenkte jeg kunne bli hjemme. Den kunne godt få lov til og vært på. Jammen var det kaldt i hallen. Godt jeg hadde med teppet.
I dag startet vi med hopp. Kanskje vi skulle få det til i dag? Bortsett fra den treige slalom’n så er det jo ikke noe annet som sinker i hopp.. Men jeg fryktet at Barfi skulle gå med nesa i bakken for å snuse. Hallo, det er jo viktige ting på gang! Og det merkes, hun grodde jo nesten fast i div. flekker utenfor hallen Trist fjes
Klar, ferdig, gå! Vi hadde i hvert fall litt driv fra start, i 1. og 2. hopp og så. ”Hei du banemann, hvorfor sitter du der?” Barfi, her!!!! og så litt snusing der… Men bortsett fra det så gikk det ganske greit, tross alt. Det jeg er fornøyd med, er at jeg for en gangs skyld gikk banen akkurat slik jeg hadde briefet den. Det er et framskritt!
Siden det var lenge til neste start og ingen andre kjente som startet på en god stund så gikk vi oss en tur. Jammen har de ikke kyststi i Stokke også. Bøkeskau har de og.
Bilde0047
Så vi prøvde en bitteliten del av dette. Vi fikk lagt inn litt trening også. Det lå nemlig en del planker der stien gikk i på noen gjørmete steder. Og de var det litt ”svung” i. Barfi foretrakk å gå på trygg grunn i søla, men med litt anvisning gikk hun en del på plankene. God vippetrening tenkte jeg Smilefjes som blunker 
Da vi kom tilbake så fikk jeg vite resultatene på Hopp. Barfi og jeg kom på 2. plass av ca 20 startende Smilefjes Det var 9 som ikke disket. Vi fikk 4,52 i tidsfeil. Det syns jeg tross alt var bra med tanke på disse avstikkerene. At 7 andre gikk minst 15 sek raskere enn oss, behøver jeg jo ikke å nevne… Hvorfor det var så mange som disket vet jeg ikke helt. Det var faktisk kun EN som gikk banen feilfri.
Bilde0051
Så var det ag. En veldig enkel bane, med mye springing. Bra for oss Smilefjes Men vippa var jo der og  pølsa som Barfi også bruker lang tid på var med. Hjul hadde vi ikke i dag. Det hadde vært myyyye bedre med hjul! Barfi skulle nok en gang starte nesten sist. Og når jeg har plassert henne på teppet, tatt av bandet og prøver å gire henne opp, så blir hun plutselig opptatt av å snu seg? Der sto nemlig hannbikkja som nettopp var gått i mål!. Hehe, han var opptatt med å undersøke tilstanden. Hjelp! Åssen kommer dette til å gå nå? Heldigvis blei Barfi med meg på de 2 hoppene og inngangen i slaom’n. Men gikk så feil på en pinne midt i og da var det vanskelig å få henne inn på rett pinne igjen. Har en mistanke om at hun hadde tankene sine hos en viss ”herremann” Vi fikk en feil der. Det var skrekkelig mange som sleit med slalominngangen i dag. Men så kom vi i gang og fikk jobba opp farta litt. Og vi har aldri gått ei så bra vippe noen gang. Ja, ikke at den var bra, det var stopp i dag og, men mye bedre enn vi pleier å ha. Kanskje plankegåingen hjalp? Jeg sleit med å holde følge med Barfi i dag og da betyr det i mitt hode at vi har fått opp farta Smilefjes som blunker Hjelp jeg blir sliten!  Kritikkskjemaet sier noe annet. Men 7,04 tidsfeil, med den krøllen som vi hadde i slalommen syns jeg ikke er så gæli. Det er faktisk det nestbeste vi har fått til i ag.  Plasseringen på resultatlista hadde blitt den samme selv uten de 5 feilpoengene vi fikk på slalommen. 12,04 feilpoeng og 6 plass av 23. 8 som ikke diska. Det er veldig mye lettere å få hederlige plasseringer i mellom-klassen. Der er det jo bare 10-25 som starter. I klasse stor er de 60-70 stk! Da hjelper det ikke å være feilfri, en må være rask i tillegg Forvirret smilefjes Jeg liker meg i mellom-klassen jeg Smilefjes som blunker  Alt i alt gikk det i hvert fall mye bedre enn jeg fryktet. At standartidene kanskje var snille sier vi ingenting og. Dommer Lee Gibson var streng på en del andre ting. Rask med å gi vegringer. Men vi har fortsatt langt igjen til å greie 3 m/s noe vi bør og SKAL få til i løpet av året.

Tilli viser hoppbanen:
Tilli viser ag-banen
Ja bortsett fra litt juks da...

Bilde0062
 
Så satte vi kursen mot Stavern. Og i dag tok jeg med meg Barfi på en liten luftetur i området. Tror jeg knapt har beveget meg rundt i Stavern før jeg. Det er i hvert fall minst 40 år siden.
Bilde0054
Bilde0055
Men i dag gikk jeg altså en tur ned på Fredriksvern og fikk bl.a se de påskepyntede trærne som Nina har nevnt tidligere. Barfi har i hele dag vært veldig lysten på å hilse på alle bikkjer som er i nærheten.
Bilde0057
 
Fotoapparatet ligger igjen på Romeriket. Jeg har tatt en del bilder med mobilen som har elendig kvalitet, men..
 
gjetertest 067
Som noen vet, så Vina sover godt, veldig godt. Noe mer har jeg ikke tenkt å si om det. Bortsett fra at vi savner det å komme hjem til verdens beste velkomst.

9 kommentarer:

 1. Så flinke dere er på AG`en nå. :))) Det går jo stadig framover. Det må jo være moro å være med på.

  Stavern nå er en flott tid. Du skulle bare reist litt lenger ut og gått svaberg og skoger langs kysten.

  Sov godt, Vina. Håper du har det gøy med Charlie.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med resultater du er fornøyd med! Ingenting gir bedre motivasjon enn fremgang :)
  Først nå skjønte jeg hvorfor du la ut bildedrysset av Vina for en tid tilbake, og jeg fikk ordentlig vondt i hjertet mitt og tårer i øynene. Jeg forstår at du ikke ønsker å si noe mer om det, vil bare gi deg en god klem.

  SvarSlett
 3. Knall gode dere er!!Premieringer å greier, grattis!!

  Å så trist å høre om Vina...Men sånn er nå en gang livet...Hvil i fred Vina!

  SvarSlett
 4. Så flinke dere er i å konkurrere og Barfi har fått skikkelig fart i bena ;D Høres veldig gøy ut.
  Det var trist å høre om Vina, forsto ikke helt hva du mente med en gang. Men nå ser jeg det, føler med ¨deg ! Så bra at du har Barfi.

  SvarSlett
 5. Så artig at de gjorde det bra!

  Her merkast det også at det er løpetid på gang rundtomkring - Heino snusar på ALT når me er ute på tur om dagane, og blir ståande i ein eeeevigheit å lukte før han vil gå vidare - det er rett før han innhalerar graset.

  Trist å høyre om Vina..

  SvarSlett
 6. Hyggelig å treffe dere på stevne igjen, vi fikk jo pratet litt - selv jeg jobbet mye av tiden. Veldig moro å se hvor mye mer Barfi og du trives i mellomklassen. Heldiggriser! Er litt misunnelig på det. Det kan ikke være lenge til dere tar et napp også :-)

  Og igjen - GRATULERER med andreplassen i hopp, og et godt ag-løp. JA - Barfi hadde ikke glemt den unge herren hun traff rett før dere startet, du var flink og tolmodig og fikk henne bra med deg videre. Likevel - et fint løp - og en hederlig plassering. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen tvil om at mellom-klassen har sine fordeler. Men så er det jo MYE mere stas å få gode resultater i klasse stor da. Gratulere til dere og! :-)

   Vi SKAL greie et napp eller to, i hvert fall i hopp. Men det er farlig å fokusere på det.Det ser man jo gang på gang på alle dem som "bare skal hente" det siste nappet, uansett i hvilken klasse :-/

   Veldig greit med å dele opp stevnene i forhold til str-klasser, men den store bakdelen er jo at vi da ikke treffer på dere som går i klasse stor :-(

   Slett
 7. Først må jg si at så flinke dere har blitt, du og Barfi! Jeg er sikker på at dere klarer å nå målet deres for i år ;o)

  Må innrømme at jeg ikke har skjønt det før nå. Vina var jo den første islenningen jeg ble kjent med her inne på blogglandia, og jeg ble så innmari glad i den spesielle jenta di...;o)

  Sender deg en klem, Tove....

  SvarSlett
 8. Tusen takk for gode tanker, ord og klemmer.

  Charlie og Vina koser seg nok på den andre siden av Regnbuebroen, Nina :-)

  SvarSlett