22. mars 2012

Trening -17. og 18. mars.

Sist helg var vi på ag-kurs med Thomas Thiesen. Vi var 8 stk og delte oss opp i 2 grupper sånn at vi slapp å være der hele dagen, og var der bare 3 timer hver gruppe/dag. Kurset gikk på handling, selvfølgelig. Vi brukte bare hopp-hindre og 2 tuneller. Både ambisjoner og evner var ulike og du kan trygt si vi lå nederst på begge. Det er ikke så lett å skrive noe i fra kurset, men her er litt.

Den 1. økta fikk vi sånn noenlunde til, etter hvert som Thomas kom med en del korrigeringer og jeg i tillegg greide å huske dem. Fikk bekreftet nok en gang at det er viktig at jeg er i bevegelse. Ikke nødvendigvis velge de korteste svingene. Det blei en del blindbytter og springing for å få med Barfi på litt tempo. Det fungerte ganske bra. Og ikke minst begynne å tenke på hvor og hva jeg gjør med armene mine! Jeg som bruker dem til å peke på hindret Barfi skal over, i hvert fall har jeg trodd at det er det jeg gjør. Der fikk jeg mye å tenke på ja. Inn med armen når jeg skal ha liten sving og ut med armen når jeg skal ha henne rundt eller større sving.

Den 2. økta ble det bare tullball for vår del. Fikk egentlig ikke til noen ting, så vi tok bare bittelitt korte enkle kombinasjoner.

Thomas hadde mange gode tips og råd. Ved innlæring eller momenter, gi belønningen før tunellåpningen. Og sett hunden etter tunellen. Tunellen kan du trene på seinere. Det samme med slalom. Han trener en hel bane bare 3-4 ganger i løpet av et år. Hele baner deles opp i momenter og belønnes etter momentene. Under briefingen så ta utgangspunktet i den vanskelige svingen og finn linjen der og så bygger du på utifra dette. Høyre og venstrekommandoer er kjekt å ha :-) Ja men det hjelper ikke det når jeg må tenke meg om før jeg vet hva som er høyre og hva som er venstre. Det er en grunn til at jeg ikke har BC eller sheltie, jeg greier å holde følge med bikkja  isteden :-)
Jeg fikk til stadighet høre: "ikke gløm bikkja di!"  ???? Jeg har da nettopp gitt henne belønning? Men så snudde jeg ryggen til og gikk videre og da datt hun sammen, i følge Thomas. Så om jeg ikke husket så mye annet så bestemte jeg meg for at på søndag så skulle jeg i hvert fall huske Barfi!

Søndag møtte vi opp igjen. Den første banen så ut til å være en skikkelig løpebane. Bra for vår del, ja bortsett fra at jeg skulle greie all denne springinga da.... Nå blei blindbyttene bytta ut med å ta imot og gjøre det i rett tid. Det utgjorde mye på lengden av svingene. Begynn å vri meg litt før pinnen, men ikke for tidlig heller for da hoppet hun jo ikke over. Og ja, jeg ble andpusten ;-)

2. økta. Hjelp, den så vanskelig ut. Og jeg sleit veldig med den ene svingen, og den siste, men den fikk vi til på et vis. Men morsomt var det likevel. Fikk jo til en del og lærte utrolig masse. Nå gjelder det bare å få dette til uten at noen forteller meg at det bør gjøres sånn og slik.

Og så er det på tide å lære seg alle disse begrepene, blindbytte, krysse foran og bak og ta i mot osv. Jeg står der som et spørsmålstegn når de andre prater om dette jeg... men jeg fikk i hvert fall inn litt av det i helgen :-)

Jeg blir gjerne med på flere kurs med denne unge mannen :-)

Og ja, jeg husket på Barfi hele søndagen :-)

Nå gleder jeg meg til å være med på ag-kurs sammen med bare islandshunder og en DSG. Det blir spennende.

Men først skal jeg delta på noen stevner og se om vi har lært noe. At det ser ut til at Barfi har begynt på løpetida si nå bare 1 uke før stevnet passer veeeeeldig dårlig :-(

5 kommentarer:

  1. Jeg merker det er mye terminologi jeg ikke har peiling på når det gjelder ag-trening ;) Men jeg tror jeg skjønner hovedpunktene du forteller om, men be meg bare ikke om å demonstrere det ;)

    SvarSlett
  2. Sliter selv jeg. Men det er liksom ikke så farlig med den farta vi har ;)

    SvarSlett
  3. Hørtes ut som et veldig lærerikt og spennende kurs da, selv om det var vanskelig! Kommer til å teste ut agility litt senere, tenker jeg! Artig sport, som ser veldig spennende ut!

    SvarSlett
  4. Agility er moro ja :-)

    SvarSlett
  5. Fin bloggen nå ja, lett å finne frem, å få med seg innlegg man har gått glipp av ;) Savner toppbildene da.

    SvarSlett