Først må jeg bare si at jeg er imponert over dere som gidder å lese de lange innlegga mine ;-) Nå skal jeg prøve å være kort for en gangs skyld.
Jeg er så heldig at jeg kjenner verdens snilleste og beste Underdøl :-) Tror jeg har nevnt det før, de som bor ved Aurlandsfjorden er et helt spesielt folkeslag :-)))
Da jeg kom hjem fra jobben i dag så lå det ei pakke på benken. Ja vel, PE har sikkert bestilt en del av noe slag. Nysgjerrig som jeg er så måtte jeg jo se litt nærmere på den ????? Til meg?? Jeg har da ikke bestilt noe nå? Da jeg så hvem avsenderen var, så bredte det seg ut et stort glis i ansiktet mitt. Jeg hadde nemlig en stor mistanke om hva pakken inneholdt. For jeg vet hva avsenderen har brukt en del av påska til.
Ikke noe slendrian og juks i pakkinga her nei. Sjekk de skarpe kantene. Jeg skal ikke ta bilde etter at jeg har åpnet og pakket inn den igjen nei.
PE spurte om det var sånn med fint mønster på og jeg sa at selvfølgelig var det ikke det! Fikk litt hakeslipp da jeg tok av papiret. Så fin den er!
Mmmmmm Ja den er kjempegod, myyyyyye bedre enn den jeg kjøpte på Bui, Erna. Akkurat som jeg ikke visste det. Erna lager verdens beste geitost / brimost :-)
TUSEN TAKK!!!!!!!
Jeg måtte faktisk vente litt med å smake for det foregikk noe meget viktig på TV. Og JIPPPPPIIIIIIII “vi” vant og vel så det :-)))) Begynner å få et håp om et godt år likevel. Erna er du helt sikker på at det var Møllers tran og ikke brimosten din de røde har fått i seg?
Dette ble en perfekt kveld :-)
Åhh! Namnam her også ;o) God helg. Kos deg, Tove!
SvarSlettSnaddersaker i posten! Kjusa deg! - som vi bergensere sier :-)
SvarSlettRiktig god helg - enda bedre med over-fjellet-reist-ost :-)
En skikkelig hjemmelaget brunost! Så heldig du er da!!
SvarSlettStiligt med merkene som var på! Jeg har også kjempe lyst til å prøve meg på det!
For en deilig overraskelse, nammi !
SvarSlettKos deg med osten og ha en fin helg !
Geitost er tingen :o))))
SvarSlettJeg hadde også planer om å lære meg å yste. Så jeg har vært med Erna 2-3 ganger tror jeg. Veeeel jeg ga opp allerede på forsøket på å "pynte" (pakke)osten ;-) Og overlater dette til de proffe :-)
SvarSlettTror du trenger 20 liter melk for å få 1 kg brimost. Men det blir mye mer hvitost av den samme melka da.
Hjemmelag brunost og hjemmbakt brød er tingen.
SvarSlettDu er kjempe heldig som får slikt i posten:-))
God helg
Så heldig du er som får sånt i posten!! Nå kan du kose deg lenge.
SvarSlettHa en fin helg!
Du skal ikke være bange for at dine indlæg bliver for lange - for de er jo læseværdige. Nu savner jeg blot adressen, så kommer jeg luskende midt om natten og stjæler din gedeost, sådant kan vi jo ikke finde i Danmark. Vi kan kun købe EU-mad... På vores Norgestur sidste år købte vi et fenalår - der er endnu en smule tilbage, som vi spiser meget langsomt og håber, vi får mulighed at komme til Norge i år (mulighed=tid+penge). Så skal vi fylde lageret med fenalår, geiteost, hvalkød (uha-tabu) rømmegrøt (kan man gemme det?) TÆNK, der bor mange nordmænd i Danmark, jeg forstår ikke, hvorfor folkevanderingen ikke går den anden vej.
SvarSlettJeg glemte at nævne tørfisken! Suk... Min kone er fra Grønland, og der har jeg selv boet fem år. Tørret torsk med sælspæk. NAM-NAM
SvarSlettKajL:
SvarSlettHehe dere kommer til Norge for å kjøpe norsk mat og jeg drar til danmark for å kjøpe wienerbrød og punsjkugle til frokost :-)
Rømmegrøt kan fryses så det er bare å kjøpe masse :-) Et tips: spis rømmegrøt sammen med fenalår og flatbrød. Da smaker det enda bedre :-))))
Tror du, at søde Erna vil dele sin opskrift på ægte brunost med mig ??? Jeg har søgt i flere år efter en opskrift, men det findes ikke. Har elsket den ost i hele mit lange liv <3 <3 <3
SvarSlettUlla Laage: om du sender meg din mail-adresse til meg (tonordhe@online.no) så skal jeg svare deg på dette :-)
SvarSlett