26. januar 2010

En luring

Siden PE er borte så må jo Vina ta ansvar. Hun la seg til i trappa og ble der for å holde vakt i natt. Eller var det for å vente på PE? Hun ligger stort sett i trappa til siste mann går og legger seg. Men hun visste selvfølgelig at PE ikke kom hjem så det var nok vaktholdet hun tenkte på ;-)Nok en forskjell på jentene våre. Barfi kan gå opp å legge seg før noen andre legger seg, mens Vina venter som sagt til alle har lagt seg. Nok om det. Sånn ca kl 2.30 så våknet jeg av at Vina bjeffet. Jeg gikk ned for å få henne til å slutte. En ting er at hun vekker meg, men hun behøver jo ikke å vekke junior også. Jeg så ikke noe annet enn å "katten". Så Vina fikk beskjed om å ti stille og så åpnet jeg døra for å rope på Mufasa. Stakkar han kan jo ikke være ute nå i denne kulda :-) Men "katten" sprang oppover gutua. Jaja, da var det vel nabokatten. Barfi og jeg gikk opp og la oss igjen, mens Vina tok på ny plass på sin vaktpost. Ikke lenge etter så bjeffet hun igjen. Og jeg og Barfi ned nok en gang. Inn i gangen med bikkjene og jeg gikk til vinduet for å se. Og rett utenfor der gikk det neimen meg ikke noen katt, men en fin liten luring som måtte dobbeltsjekke om Barfi og Vina hadde fått med seg alle Frolicene. Det er jo som kjent enkleste måte å trimme hjernen deres så jeg kastet ut noen i snøen i går. Reven liker jo selvfølgelig godis også :-) Han var så fin. Jeg hentet kameraet for å prøve å ta bilde, men kameraet likte ikke mørket og vinduet og det eneste jeg oppnådde var å skremme reven. Frolic fikk være frolic. Jeg tviler på at Barfi hadde oversett noen, men.. Jeg var nøye på at bikkjene hadde på seg band da vi var ute på morgenkvisten (natta). De var veldig ivrige på å snuse på bakken etter spor. At den allerede korte natta ble forkortet med en time er en annen sak... Ikke så lett å sovne igjen. Jeg ble jo litt oppspilt av å se på reven på nærthold og sammen med at jeg var redd for å forsove meg. Jeg legger meg alltid for seint med tanke på at jeg skal på tidligvakt. Nå måtte jeg jo ekstra tidlig opp siden jeg måtte en snartur i grisehuset også. Jaja det blir en slitsom dag på jobben... Vina er rar når PE er borte, enten det er på langtur eller bare borti bygda. Når vi går tur på veien og det kommer bil, så stopper hun opp og nekter å gå lenger. Hun må jo sjekke om det er PE som kommer :-) Og gjør han det så vil hun hjem! Reven var like fin som denne, i hvert fall nesten.

10 kommentarer:

  1. Det må være litt av en opplevlelse å se en luring rett utfor døra.

    Du skriver godt Tove, og takk for at du deler dine dyrehistorier med oss. Veldig artig å lese.

    Flott luring-bilde, selv om det ikke er du ikke som har tatt det;o)

    SvarSlett
  2. Å, så spennende...selv om natta ble noe kortere!! Det rusler en liten rødrev i skauen her ved oss, men jeg er alltid for treig til å få tatt bilde. Som regel ser jeg den vakre reven når jeg sitter bak rattet...

    Men det bildet var jo gør-fint..selv om det ikke er tatt av deg!

    Jeg pleier også å kaste ut noen Frolicer.....:-))))

    SvarSlett
  3. Så gøy Tove!!! Skjønner godt at du fikk problemer med å sove igjen - det moro å få et blikk inn i naturens verden (selvom "naturen" i dette tilfellet var lur nok til å komme på tunet ditt etter Frolic;o)

    SvarSlett
  4. Så gøy med rev i tunet!! Det er ikke noe vi opplever her.Jeg har bare sett rev en gang, og det i tjukkeste skauen!

    Vina er virkelig en skikelig pappadalt!! Veldig morsomt å lese om!

    SvarSlett
  5. Reven er en luring, ja. Han testet nok først om hundene var inne, og det var de jo. Da var det jo bare å lete etter gobiter.

    Det er nok ikke mange som gir han det til daglig. Kanskje han også er fan av Gilde.

    SvarSlett
  6. Det er nok ikke ofte det ligger godbiter utafor Vinas hus heller.. Skal se han kommer igjen ei måneskinnsnatt!

    SvarSlett
  7. Hmm kanskje jeg burde begynne å mate reven? Noen mater fugler, noen rådyra og jeg reven ;-) men da blir det nok dårlig med søvn!!
    Men den er jo fin da. Og rådyra vil sikkert ha fri fra reven.

    Det går jo så dårlig med Nortura så de setter sikkert pris på at jeg kjøper ekstra mye gilde pølser :-)

    SvarSlett
  8. Så flott historie! Rundt oss nå så har vi bare rådyr. De har "trekket" sitt forbi hos oss når de går for å drikke vann fra elva. Lengere oppe så har de hatt gaupa inne i huset til kalkunene!!
    Dyra går nok etter byttet sitt og de hvet nok at hos menneskene så er det god mat!!
    Må le av Vina som er ei skikkelig pappa jente!! Roxie er nok veldig lik Barfi hun legger seg åsså når hun er trøtt om vi andre hal lagt oss speller ingen rolle!
    Ha en fin dag!!

    SvarSlett
  9. Kjekt å ha en vakt hund som Vina. Da har man mulighet til å få seg noen fine natur opplevelser om natten.
    Ofelia er en slik vakthund hos oss. Derme har jeg sett en del ville dyr på tomta om natten. Bare så ergelig at en aldrig får tatt bilde av det..

    SvarSlett
  10. Vina er en topp vakthund. Da våkner du så du kan få se nattbesøket. Det er jo ikke dårlig. Hvis du legger ut litt mat hver kveld så får du nok aldri en natts søvn.

    Bilder skjønner jeg blir umulig å ta. Men det var da et flott bilde du har funnet. Reven er jo vakker, men ofte full av sykdom. Her har jeg bare sett en rev, under trappa, den var full av skabb. Ikke så vakker, nei. Og alle dyra her måtte behandles. Det var litt av en jobb. 3 katter og en hund som måtte sprayes 3 ganger med en ukes mellomrom.

    SvarSlett