22. januar 2010

ELG og musejakt.

I  kveld da vi gikk tur, fant jeg ut at jeg skulle gjøre turen litt lengre enn vanlig. Så vi gikk igjennom industrifeltet, den lille skauen og så over jordet hjem. Det var i hvert fall planen. Da vi nærmet oss skauen så så jeg at det var helt ferske elgspor. Så jeg gikk og så litt ekstra etter den. Det er ikke så ofte jeg ser den, så jeg syns jo det er stas de gangene det skjer :-) Det tok litt tid før jeg så den og enda lenger tid tok  det før jeg så at kalven lå der også.  Tror ikke den var mer enn 15 m unna meg. Jeg hadde veldig lyst til å ta bilde av den, så jeg gikk enda litt nærmere. Og elgen sto helt stille og bare så på meg og så og så og så. Den sto 5 m fra veien (traktorvei) og kalven lå nesten helt inntil veien der vi skulle gå.  Bilde ble det ikke noe av. Mobilen min er dårlig på å ta bilder, jeg fant ut at det ikke var særlig pent av meg og gå så nærme at det muligens hadde blitt et “skrytebilde” og i tillegg så var mob. tom for strøm, så jeg rakk aldri å prøve å zoome og klokka var 22 og dermed var det ikke spesielt godt lys. Og så var spørsmålet, skal vi eller ikke gå forbi dem?  Det var som sagt ei ku med kalv. Kalven lå helt inntil veien. Ok hadde jeg vært aleine så hadde jeg gått forbi. Det hadde vært spennende å se hvor nær jeg hadde kommet dem. Men jeg hadde med meg to bikkjer og da blir jeg straks litt mer usikker. Hvordan ville elgkua reagert på bikkjene som kom nærmere og nærmere? Så vi snudde og gikk tilbake isteden. Elgen hadde fortsatt ikke rørt seg, ikke engang når jeg snakket med den og fortsatt ikke når vi hadde gått et stykke unna. Og bikkjene hva gjorde de? Ingen ting! De satte seg bare ned og så på meg. Tror de trodde at jeg fant fram godsaker og ikke mobilen. Og elgen den merket de ikke! Det kan de ikke ha gjort. Når vi derimot kom tilbake til der sporet var i veien ja da ble de ivrige. Jeg har opplevd dette før at jeg ser elgen, mens Vina er opptatt med andre ting.

Jeg husker ikke helt hvor mye jeg har skrevet om musejakt. Men jeg tror jeg skrev at Barfi var en flinkere jeger enn Vina. Det er jeg ikke lenger så sikker på. Nok en gang er de veldig forskjellige. Begge to er like ivrige, men Barfi er mye kjappere og har derfor større sjangs til å fange musa. Men Vina er mye mer effektiv. Når hun har fått tak i ei mus så hører jeg bare et knas og så er den musa død. Barfi derimot er og blir en leker. Og mus kan lekes med. Den kastes opp i lufta, fanges med beina når den prøver å rømme også videre. Morsomt for Barfi, men ikke så morsomt for musa. Noen ganger tar musa hevn for da hører jeg Barfi skriker til og musa flyr flere meter (litt overdrevet kanskje) opp i lufta. Men så er det det at det er ofte flere enn ei mus og da har man ikke tid til å drive og leke sånn som Barfi gjør. Så da er det kjekt med effektive Vina :-) Begge to syns det er kjempemorsomt. De stiller seg opp utenfor der det pleier å være mus, de vil nemlig på musejakt. Og det er snart tomt. Men den siste? har sluppet unna to ganger. Det er ikke så lett når musa er så lita at hun smetter igjennom der bikkjen må gå lang vei rundt.

16.januar 006

Mufasa må jo være med på bloggen han også :-) Han syns forøvrig det er mye bedre å ligge inne i sofaen enn å gå på musejakt. Han begynner å bli gammel, stakkar.

14 kommentarer:

  1. Jøss, to innlegg på en dag!

    SvarSlett
  2. Alltid moro for oss vestlendinger å lese om elgen!!!
    Så tam den høres ut???

    SvarSlett
  3. Så nydelig Mufase er!! Myfase hos dere er nok veldig snill! For Mufase er en løve i en Disney film og der er den ikke noe snill! Veldig sleip løve!!
    Nok om det! Artig å lese om Barfi og Vina som musejegere! Tror nok at Musafa overgår de begge 2!!
    Ha en fin helg!!

    SvarSlett
  4. Ville: tamme er de nok ikke, men de er jo skogens konge og veldig klar over det, tenker jeg. Så lenge vi ikke kommer med bil eller gevær så er de trygge :-) Det er ikke ofte de leer på seg når jeg kommer.

    Gry Viola: Nei Mufasa lever nok ikke opp til "navnefaren". Jeg tror alle kattungene i dette kullet fikk navn fra Løvenes konge.

    SvarSlett
  5. Så gøy det må ha vært å støte på elgku og kalven hennes på den måten og så flinke hundene var som holdt seg helt rolige.
    Flinke musefangere er de også, greit at noen tar ansvar når Mufasa begynner å bli gammel og lat. Han var veldig fin da !!

    SvarSlett
  6. Jeg synes du var tøff jeg Tove. Jeg hadde bare trukket meg stille og rolig unna tror jeg (vet jeg:o)

    Gøy å høre om musefangerene dine. Vina effektiv og Barfi kjapp, men leken:)

    SvarSlett
  7. Jeg tror jeg hadde kommet meg derfra kjapt, hadde jeg møtt på en elg med kalv. Skal de ikke være litt hissig da? Rart at Vina ikke merket noe. Hun er jo vokteren hos deg.

    Disse musehistoriene er artig. Ser for meg Barfi med musa. Bare lek og ikke noe dreping. Det må jo bety at egentlig er Barfi snill selv om det er litt grotesk.

    Så flott en katt du har. Tror ikke jeg har sett bilde av den før. En flott farge. Neste gang skal jeg ha en katt med den fargen.

    SvarSlett
  8. Oi, det hørtes skummelt ut å møte elg med kalv på tur! Jeg hadde nok bare fortet meg tilbake i samme retning jeg kom fra med én gang jeg fikk øye på den! ;)

    Morsomt å lese om Vina og Barfi som fanger mus! :D

    SvarSlett
  9. Vi traff på de samme elgene idag :-) På et litt annet sted, men innen jeg fikk fikla nok med mobilen så gikk de. Det kom noen andre folk pratende ikke så langt unna som skremte dem tror jeg. I dag så bikkjene dem og Barfi peip, hun ville jo følge etter dem.

    SvarSlett
  10. Jeg syns jammen du skal passe deg litt, Tove. Snik deg iallefall ikke innpå dem ;o)

    Mustafa var ei flott katte. Har lyst på katt jeg også. Nalle er ikke en effektiv musejeger, men det går fryktelig mange i fella i kjeller'n vår... Men hvis vi hadde ei katte, ville ikke musa engang våge seg inn, eller?? Gi meg gjerne ett godt argument, så har jeg litt å jobbe med mot sommer'n.

    SvarSlett
  11. Ikke noe problem Nøve :-) Her har du to uslåelige argumenter: 1. katten holder det fritt for mus (om du lar den få anledning). 2. Du ønsker deg en katt, da får du selvfølgelig det av Bjørn. Har er da verdens snilleste mann og vil deg det aller beste, er han ikke :-)

    Når det gjelder elgen så er jeg helt sikker på at den springer vekk fra meg og ikke mot meg :-) men kalv og bikkjer gjorde meg litt usikker... Så vi snudde og jeg "advarte" en som vi møtte som skulle gå forbi elgene. Jeg hørte ikke noe skrik eller rop om hjelp, så elgen var nok snill :-) Det er dårlig med gjæret frukt i området vårt, så ingen fulle og sinte elger .

    SvarSlett
  12. Nøve: Et 3. argumet: Bjørn er på fisketur, da behøver du flere enn Nalle til å passe på / holde deg med selskap!

    SvarSlett
  13. Da bør jeg kanskje heller ha en hund til... Men jeg er redd det blir verre å få ham med på :o/

    SvarSlett
  14. Det er MYE selskap i en katt Nøve, vaktholdet er det nok dårligere med.

    SvarSlett