23. februar 2009

Kennel Fjelldronningen

Hmmmm, hva skal jeg skrive og hvor skal jeg begynne? Jeg tok kontakt med Per allerede kort tid etter at vi kjøpte Mico. Og som flere av dere har merket så er det en stor fare for at den som svarer på mine mailer, får flere... Det har også Per fått merke ;-) Det begynte med litt spørsmål om oppdretter og krøller på Mico, etterhvert gikk det over til raseinfo, jeg har jo hatt store problemer med å velge hvilken rase jeg har lyst på neste gang, litt klubbsaker og litt småprat om litt av hvert. Så det har altså blitt en del koselige mailer i løpet av de siste 2 åra og jeg har fått inntrykk av at dette er en trivelig kar som i tillegg har flytta tilbake til "nabolaget" mitt. Gry fikk jeg en overraskende mail fra for 2 år? siden der hun spurte meg om råd om hvilken rase hun burde velge. En islending, FL eller en ny SL? Tenk dere, hun spurte meg om råd om dette?????? Jeg begynner å tro jeg er ganske god på å lure omverdenen ;-) I fjor oppdaget jeg hennes hjemmeside om Milli og etterhvert bloggen og vi har jo som dere vet blitt "godt kjent". Nå på lørdag skulle jeg treffe Gry, Sissel og Per. Gjett om jeg gledet meg! Og de inntrykkene jeg har fått i gjennom internett viste seg å stemme, alle tre er herlige mennesker som jeg mer enn gjerne treffer igjen.

På tross av min skrekk for å kjøre på det tvilsomme føret som var på lørdag ettermiddag, så gikk det bra og Gry tok oppgaven som kartleser på strak arm. Og vi hadde ingen problemer med å finne fram og heller ingen "traffikale" problemer. Vi ble ønsket velkommen av både to- og firbeinte. Alle like vennlige. Og hundene var jo bare så vakre og elsklige og sjarmerte oss i senk, den ene etter den andre etterhvert som de dukket opp. Sissel hadde nemlig fått et tips om at alle muligens ikke syns det er noe stas "å bli overfalt" av fem hunder på en gang, så de kom litt pø om pø. Ingen fare, vi hadde mer enn gjerne hilst på alle på en gang :-)

Og så var det valpene da, de er jo bare en vinner uansett, sånn er det jo bare. Og disse var jo bare vakre og gode og tillitsfulle. Og så var det så morsomt å se hvordan "tante" Ofelia og "onkel" Indy stelte med Ascas valper. Det var vanskelig å løsrive seg kjøkkengulvet der vi satt midt mellom lekende og kosete valper og voksne hunder.

TUSEN TAKK til Sissel og Per S. Bjerkseth som åpnet dørene og lot Irene, Gry og meg hilse på hundene deres og tilogmed serverte oss nystekte boller og te/kaffe. jJeg begynner å forstå hvorfor alle valpekjøpere skryter av disse oppdretterene.

Og TUSEN TAKK til Gry som ble med oss, tok masse bilder som hun har sendt oss kopier av. Ikke bare er hun ei knakende trivelig og god dame, hun må være tålmodig også! Og det verste av alt er at hun påstår at hun må takke meg for at hun fikk være med?? Egg fikk jeg også. Hvordan skal jeg få gitt noe tilbake til den dama...det må bli noen timer i grisebingen?

Dette ga så mersmak, så jeg håper det blir flere møter og at vi kan gjøre alvor av et treff her hos oss der dere alle kommer :-)

Her kommer noen bilder:

IMG_2006

Sissel og Per S. Bjerkseth med Asca under bordet.

IMG_2002

Gry koser seg med "drømmedama" si.

IMG_1995

Og jammen tror jeg Asca er like begeistret for Gry.

IMG_1999

Det var morsomt å se på "tante" Ofelia, hvordan hun stelte med Ascas valper.

IMG_2001

Er jeg ikke søt?

IMG_2008

Ofelia har blitt forvist ut i gangen, men hun passer på så godt hun kan der også. Valpene har etterhvert blitt trøtte. Det er slitsomt med så mye besøk....

Og så kommer noen av de flotte bildene som Gry tok :-) Innmari smart å ha med seg en fotograf ;-)

Bilde_036

Bilde_025

Bilde_019

Bilde_013

Bilde_009

Bilde_006

Bilde_018

Er det noe annet å si enn; er de ikke søøøøøte???? En kan bli valpesjuk av mindre. Nesten rart at vi greide å la være å smugle med oss en valp eller to da vi tok farvel.

24 kommentarer:

  1. Det var så koselig å treffe deg og Irene Tove! Jeg gleder meg allerede til neste gang!! Jepp - Grisebingen - glimrende idè!!!! Jeg kommer!!!! Ikke at jeg skal ha "betalt" eller takk for noe, det går såvisst andre veien, for dette var faktisk litt "stort" for meg. Jeg har jo vært fryktelig betatt av Asca så lenge...., og på Biri, når jeg hadde sjansen, så ble jeg liksom litt sjenert(!), og turte ikke gå bort for å hilse på. Dette var en veldig fin lørdag. En dag jeg fikk alt akkurat som jeg ville:o) Vi snakkes/mailes/tekstes snart!

    SvarSlett
  2. Åååå... hellandussen. Så søte. Og så koselig du ser ut Gry :) Valpene var jo bare helskjønne da. Masse fine bilder :)

    SvarSlett
  3. Dere har hatt en fin tur skjønner jeg. Alltid hyggelig å komme til Fjelldronningen. Moro at andre kan få oppleve noe av det Tina og jeg snakker om, når vi snakker så varmt om dem. Det er ingen overdrivelse når vi snakker om dem.

    Tøft av deg å kjøre i det drittværet. Jeg var på jobb og ikke mange sjelene i byen.

    Mange nydelig valper på bildene. Tror det er farlig å dra på valpebesøk når det ikke er for sjekke opp sin egen.

    Men ble du klokere, da Tove? Fikk du vite det du ville?

    SvarSlett
  4. Jeg er fortsatt like langt i valget mellom islending og FL. Men jeg må si jeg har blitt skeptisk av deres iver på å børste hundene deres. Børste hver uke???? Jeg børster Vina kun når hun røyter som verst.... Og så var det stor forskjell i størrelsen på noen av hundene.

    SvarSlett
  5. Børsting??? Det er vel ikke en nødvendighet...Mira ble aldri børstet, og jammen med fikk hun mye skryt av pelsen sin. Godt fo`r og frisk luft er det beste for pelsen...Men liker du ikke røyting så er vel ikke lappen så gunstig kanskje. Ask og Embla røyter ca 1/3 av det Mira gjorde, til sammen!Så børsting lønner seg nok, da kan hårene bli igjen i børsten istede for på teppe....

    Blir jo Embla valper om et år da...Hint hint...

    SvarSlett
  6. Jeg børster Milli en gang i uka. Synes det er kos jeg. Da tar vi en sjekk på klør og "potepels" i samme slengen, så har vi gjort det. Også tenker jeg at det håret jeg har i børsten, havner i allefall ikke på gulvet inne:o) Jeg tror ikke det er noen nødvendighet Tove, det er bare jeg som liker å gjøre det (Milli derimot kan nok godt unnvære seansen:o)

    SvarSlett
  7. Det ser it til å ha vært en kjempe-tur for dere alle sammen, og disse valpene er jo så alt for søøøte..

    Jeg børster heller sjelden mine hunder - hender jeg gjør det med Dimma fordi hun syns det er godt og for kosen sin skyld. Snorre HATER å bli børstet og springer unna så fort som bare fy.

    Jeg må si at du var tøff som kjørte avgårde på lørdag, for det var vel den dagen det snødde som mest..heeele tida..Men det er utrolig hva en tørr når en har veldig lyst til noe..hehe

    SvarSlett
  8. Alle liker Gry, men ho skjønner det liksom ikke helt sjøl :o)
    Det var nok en fin tur for alle sammen, dette her.

    Klarer du la vær å velge lapphund, når du ser slike nøster??
    Nalle blir IKKE børsta hver uke, og det er han fornøyd med også..

    SvarSlett
  9. Alle valper er fine, så det er dumt å velge hund etter å ha vært på valpebesøk.

    Planen var å kjøre nedover på fredag, men siden jeg hadde en del å gjøre, inseminere den siste purka bl.a, så ble det utsatt til lørdag. Vi dro av gårde kl 6. Da hadde det begynt å snø, men ikke mer enn at det gikk greit å kjøre. Turen senere på butikken og til fjelldronningen var derimot preget av mye snø. men det gikk overraskende bra å kjøre da og. De hadde brøyta bra. Bortsett fra de ssite 2 km fra E-18 og hjem. Der var det 10 cm snø og veldig fint at jeg hadde veien for meg selv. På søndag var det fint å kjøre hjem til Romerike.

    SvarSlett
  10. Jeg børster ikke Charlie hver uke. Men når han mistet valpepelsen børstet jeg han hver dag. Da kom det ut dotter i en uke. Litt som Gry sier, en kosestund. Når vi sjekker klør og tenner og ører. Men det blir litt skjeldnere nå. I sommer var det kjapt å ta ute.

    Men det har nok litt å si hvor mye ute de er. Charlie har nok ikke fått stått ute nok i vinter og det er nok derfor pelsen hans er som den er. Trenger nok noen timer hver dag med kulde.

    SvarSlett
  11. Kommer ikke inn på mange av bloggene!! Prøvd å kommentere hos Hanne og Marco, men det går ikke! Prøver her...
    Så du/dere programmet på NRK2 nå ikveld? Hundegalskap på oppdrettere og dommere...

    SvarSlett
  12. Fikk ikke alt med meg, så de siste 2 min. Ekstremt i England. Det skulle vært svartelister for sånne oppdrettere. Kennelklubben i England ville ikke være ved at valper ble avlivet pga. utseende. Sykt!!! Går det programmet i reprise?

    Jeg tror de som bruker den gamle blogger til innleggene isteden for Writer er problemet. Det er jo dem vi har problemer med.

    SvarSlett
  13. Jeg så en del av det. Er det noe rart jeg er noe kritisk til de som er "sykelig" opptatt av utstilling?? Nå er ikke jeg så veldig redd for å avlive dyr jeg da,boxeren med epilepsi f.eks. Men en bedre løsning på manglende ridge er vel ganske enkelt å la være å avle på de hundene!! Det er jo ingenting galt med dem og de blir like gode "faniliehunder" eller brukshunder. Alle hunder behøver ikke å formere seg.

    SvarSlett
  14. Problemet var jo egentlig ridgen! De MED ridge har ofte en veldig alvorlig sykdom, ikke de uten..

    Det er virkelig trist å se så mange ødelagte raser. Jeg skjønner ikke at folk vil ha slike hunder i det hele tatt. Så lenge det er etterspørsel, fortsetter dessverre avlen.

    SvarSlett
  15. Det er ikke det at man ikke skal avlive dyra når de er syke, men jeg så også dette med ridgeen. Det synes jeg var sykt av en oppdretter. Er de glad i hunder de eller er det pengene.

    SvarSlett
  16. Jeg må få sjekket opp om det programmet går i reprise. Forresten, jeg blir så hissig av å se sånt at jeg burde kanskje ikke gjøre det.

    SvarSlett
  17. Forvrengt hundereligiøsitet, kanskje? De tror liksom det skal være slik i følge en standard de sjøl har laget etter beste historieløse-evne...slik er det vel med alle fanatikere?

    SvarSlett
  18. Ja, det var litt komisk eller kanskje heller tragisk at de avlet på de som hadde ridge og påsto at de som ikke hadde den hadde en genfeil!! På den annen side så er det vel sånna mutasjoner som er med på å lage nye arter/ raser. Vi er rare sånn at vi liker det som er annerledes og prøver å få fram flere av dem. Tenk bare på albino elgen i østfold. Men huff så mye elendighet vi mennesker skaper. I naturen som vi liker å trekke fram så dør slike mutasjoner fort ut av seg selv. men det var jo ikke bare ridgebacken, mops som nesten ikke kan puste og ikke tåler varme, shæfer som ser helt snål ut osv. Jeg tror det skal gå an å se programmet på youtube? Hurra for islendinger og lapper som ikke er utsatt for så mye av dette ekstreme som i visse andre raser:-)

    SvarSlett
  19. Ja, heldigvis så har vi en sunn rase. Vi skulle nesten startet en gruppe på facebook mot avl på disse rasene. Hadde vel blitt halshugget er jeg redd. Menneske skal jo ødelegge så mye.

    SvarSlett
  20. Hva het det programmet? Finner det ikke på VG-siden, der har det flyttet seg fram til programmer nå.

    SvarSlett
  21. Programmet heter: hunderaser på ville veier. Du kan jo prøve Nrk nett-tv først. Fikk en mail fra NKK om dette programmet i dag. Og de nevnte og la med en link til youtube? men gjett hvem som har ryddet opp i mailboksen sin i dag og slettet det meste (også de som er slettet) ???

    SvarSlett
  22. Takk for den. Jeg må sjekke opp i det før jeg må finne senga. Det er noen ganger jeg ikke finner den, skjønner du.
    God natt.

    SvarSlett
  23. Jeg må prøve å få sett det i reprise igjen, jeg er utrolig glemsk. Satt delvis apatisk/delvis rasende og så programmet.
    Christian har forresten en youtube-link ett sted, det var om den schäfer-utstillinga.

    Natta! og jeg som skal på Kreativ i morgen...

    SvarSlett
  24. Det hørtes ut som et kjempekoselig besøk! Det er alltid kjekt å komme til Sissel og Per og hundene deres! :) Jeg husker veldig godt da vi var på besøk der første gang, da Dixie var 1 måned gammel... Mor og far satt og snakket med Sissel og Per, en lang stund, men jeg satt bare på kjøkkengulvet sammen med alle valpene... :)

    Og så når vi skulle hente Dixie og Diko, da, det var i hvert fall kjekt! (Vi tok med Diko hjem for en familien i Haugesund, men han ble jo etter en stund omplassert til Saltnes)...

    Nå har vi ikke besøkt dem siden i sommer, så det begynner jo å bli en stund siden. Men vi bor så langt unna, at det er liksom ikke så lett å bare stikke innom... :) Håper vi får muligheten til et nytt besøk denne sommeren!

    SvarSlett