11. juli 2018

Cachetur i Gjerdrums-marka (eller Gjærom de gamle innfødte sier)


I dag måtte jeg bare ut på tur. Begynte nesten å få litt abstinenser. Denne varmen har vært med på ødelegge for turgåing denne sommeren så langt. Det føltes helt feil å dra på tur uten å ta med Barfi, men jeg turte ikke å ta henne med pga. varmen.

Jeg hadde altså lyst til å gå tur. Jeg syns også at det er på tide å få logget noen cacher. Dermed måtte turen legges til et sted der det var noen uloggede cacher. I nedre del av Romeriksåsen kryr det av uloggede cacher og jeg fant ut at det var på tide å få ryddet opp litt der. Jeg hadde lagt en plan, jeg hadde lagt de inn i cachetur.no og printet ut sånn at jeg hadde all info jeg hadde behov for og i tillegg noe å notere på underveis. Det er flere trailer og planen var å ta noen av flere trailer i tillegg til å ta hele den ene. Men om jeg rakk, orket og gadd var en helt annen sak.

Allerede ved den første cachen fant jeg ut at jeg hadde bommet stygt. Cachetur-papirene lå igjen hjemme! Før jeg dro så hadde jeg problemer med å velge hvilken sekk jeg skulle ta med så jeg begynte å pakke i en sekk, men gikk over til en annen. Alt ble med over til den - ja bortsett fra papirene. Krise i og med at dette var en multi-serie og jeg skulle bruke papirene til å lese oppgavene og koordinater. Heldigvis løste det seg ved å bruke mobilen som info-side og GPS'n til å legge inn koordinatene på. Og det var heldigvis mobildekning hele turen. Det som var enda verre var at det viste seg å være en særdeles dårlig ide å ta denne serien "baklengs". Jeg hadde nemlig bestemt meg for å begynne med den siste cachen i serien. Det resulterte i at jeg først gikk til de oppgitte koordinatene så måtte jeg gå et godt stykke tilbake for å logge cachen og så gikk jeg nok en gang til de oppgitte koordinatene for så å gå videre til neste cache. Og sånn fortsatte det. Noen strekninger ble med andre ord i overkant nøye beundret både fra den ene kanten og den andre ;) Det å gå tilbake for å begynne i motsatt ende var ikke aktuelt. Jeg begynte etter hvert sjekke oppgavesvarene og prøve meg fram sånn at jeg slapp å gå så mye fram og tilbake. Det fungerte etter hvert ganske bra.

Dette var nok en varm dag, men heldigvis noen skyer på himmelen som sola kunne gjemme seg bak. Jeg gikk også mye inni skauen og i skyggen av trærne var det egentlig fint å gå.
Men etter hvert gikk jeg en del på vei og steder uten skygge, det ble i det varmeste laget.

Det å ha med seg 1 liter vann når det ikke var en eneste bekk der jeg kunne fylle opp flaska igjen var altfor lite. Jeg var veldig glad jeg ikke hadde tatt med meg Barfi på tur.
Da var det greit å kunne fylle opp med litt blåbær. Og selv om jeg som liten mente det var galskap å drikke varm kaffi når det  var varmt, så gjorde det seg med en kopp te eller to i varmen og når vannflaska var tom.Når jeg først var kommet meg til Busterudvangen så måtte jeg nesten fortsette til Prekestolen, selv om klokka var mange og jeg burde satt kursen hjemover.
På Prekestolen skal det være fin utsikt har jeg lest. Joda jeg kunne se Øyeren og mye annet,
men så var det disse grantrea som alltid er i veien da.... Og etter å ha bodd på Vestlandet så blir jeg liksom ikke så imponert over utsikten her på Øvre Romerike. Nå har jeg vært der og kommer neppe til å gå dit flere ganger. Det er så mye annet fint å se på i åsene rundt her at utsikt ikke står høyt på prioriteringslista mi.


Etter en del gåing rundt omkring, Prekestol-cachen er på utsiden av bildet,
på jakt etter disse så endte jeg opp med 32 funn, ganske så tørst og klokka var såpass mye at det begynte nesten å bli behagelig temperatur da jeg nærmet meg bilen. Svett og full av harpiks etter å ha klatret opp i to grantrær, det ene skulle klatres 17 m sto det. Da er det ikke fritt for at signaturen ikke er så lett å lese etterpå, der jeg klamrer meg fast livredd for å miste boks, logg eller kulepenn og mine langsynte øyne ikke ser noe som helst. Men loggen er signert og jeg kom meg helt fint ned igjen. Det var nesten et perfekt klatretre :) Det var bare klærne mine i dag som ikke helt passet til den slags.

Så var det bare å få logget da. Siden jeg ikke hadde noe å skrive på så måtte jeg logge underveis for å ha kontroll, men det må i hvert fall skrives noen felleslogger etter hvert.

Jeg har sikkert 100 uloggede cacher fortsatt i dette området. Kanskje tar jeg alle etter hvert, kanskje ingen. Og dagens lærdom: Ta multi-serier i riktig rekkefølge!

6 kommentarer:

 1. Det ble en lang tur, forstår jeg! Bra jobba.
  Har du ferie, Tove? Jeg har mandagsfri, jobber bare til 18 på søndag - men Olabu er ledig hvisomatte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble visst en ganske lang tur, har ikke helt kontroll på lengden. Begynte ferie denne uken.

   Slett
 2. Slettes ikke dårlig fangst på en dag! Men ja, det er nesten uforsvarlig å dra på tur nå om dagen, og absolutt ikke aktuelt å ha med hund. Og Nairo kjeder seg så han holder på å bli koko.
  Så pussig, her i Halden er det et helt område som heter Busterud :) Midt i byen, inklusive parken ved gågata :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det sto noe om at de trodde navnet kom av en spesiell grasstype eller at det var dårlig beite. Det kan det jo ha vært mange steder og selv om det ligger midt i byen nå så kan det jo ha vært mer landlig tidligere.
   Ja det rant tydeligvis på med suvernirer også.

   Slett
 3. Så flink du er da. Jeg kommer meg nesten ikke på tur om dagen, jeg fungerer ikke i mange varmegrader. Hundene får trim ved å svømme og jeg får min aktivitet til og fra skyggen på verandaen. Håper på litt bedre vær i august i det minte. Da har jeg ferie igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå begynner denne varmen å bli slitsom. Får liksom ikke gjort noe av de vi hadde tenkt å gjøre. Og det begynner jo å bli kritisk for bøndene med denne tørken.

   Slett