10. januar 2018

Januar med snø og elg


 Det er vinter med snø, kuldegrader og sol, det er vakkert.

 Kuldegradene lager rim på trærne, det er vakkert.
 
Det er så mange vakre solnedganger

og soloppganger 

Himmelen farges i så mange vakre farger, men jeg sliter med å fange det på bildet. Det er alltid mye finere i virkeligheten.

 Barfi røyter til den store gullmedaljen nå for tiden.
 Da er det kanskje ikke så rart at hun som vanligvis elsker å ligge ute dagen lang, nå helst vil være inne.
 Men en tur er hun alltid klar for.

Vinter, snø og kuldegrader er som nevnt vakkert, men det er også slitsomt for de som er avhengig av å finne maten sin og holde varmen ute.

Det er litt mye styr rundt elgen her i Nannestad nå de siste dagene. Elgen har oppdaget at det mye god mat å finne i boligfeltene. Bare se på alle de grønne frodige tuja-hekkene som vokser opp i annenhver hage. Men så var det dette med elg da, noen syns de er fascinerende og nyter muligheten til å få se dem, andre er redde for at de kan være farlige og andre irriterer seg over at de spiser opp 
busker og trær i hagen deres. Viltnemda i kommunen blir stadig kontaktet for å prøve å jage elgene vekk. Tror jeg skal avstå fra å si hva jeg mener... Elgene bryr seg ikke og nå har kommunen søkt og fått dispensasjon til å legge ut foringsplasser litt unna boligfeltene. 

På grunn av fare for spredning av sjukdom så er det ikke lenger lov å fore dyrene. Noe rådyrene helt sikkert er veldig lei seg for. De har jo hatt fast rute hos noen av naboene våre der de har fått gammel frukt og brød fra butikkene.

 Disse tre har oppdaget at det er mye godt å spise i hagen til naboen. Som du ser av sporene i snøen så er de godt fornøyd med matserveringen og har likesågodt funnet ut at de kan bo der. 
De fant til slutt ut at naboen ikke var enig og gikk sin vei. Barfi sto bare å så på og peip. Skulle nok gjerne vært borte og snust litt på de.

4 kommentarer:

 1. Du og Nøve bor i hvert deres julekortmotiv nå på vinteren! Herlighet, så vakkert!
  Nairo har røytet kontinuerlig i et par måneder nå. Synes ikke jeg blir ferdig med å børste han, og dotter drar jeg av hver eneste gang jeg går forbi han. Men her nede har jo temperaturen hoppet fra -5 til +7 i hele vinter, så det er jo ikke noe rart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stor forskjell på dine og mine vinterbilder ja ;) 30 cm snø og 15 kalde grader på morgenen her.

   Slett
 2. Nydelig, akkurat slik skal norsk vinter være 😍
  Elgene dine var på nyhetene ikveld, de er jo litt store å ha i hagen..

  Ps.Spar på litt ull, så kan jeg spinne så du får deg ett vottepar 😉

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå ka vi ikke klage på været :) I dag er det -3 grader og snøvær. Må snart få testet skia litt. Men løypekleggeren fungerer ikke.

   Slett