24. januar 2017

Abrahams barn og teater-besøkSom kjent så jobber junior på Det norske teatret og som følge av det har vi blitt svært så kulturelle ;)
Forrige lørdag var vi og så på Abrahams barn. Et stykke som i utgangspunktet høres skrekkelig kjedelig ut? En mann som bare står og prater om noe religiøse greier. Men det er bare å slå fast at Svein Tindberg er dyktig. Som spritet opp historien med litt morsomme vinklinger og ikke minst så var hele saken interessant. Kanskje litt langtekkelig innimellom, men slettes ikke kjedelig.  Stykket tar for seg alle likhetene mellom islam, jødedom og kristendom. Som jeg alltid har sagt, uansett hva de kaller sin gud, så er det den samme guden. Det jeg slettes ikke var klar over var at alt startet (eller ihvert fall nesten startet) med Abraham. Og mange av historiene i Bibelen står så og si helt like i Koranen. Ok, jeg er ateist og tror ikke på verken den ene eller andre guden, men det var som sagt, både interessant, artig og vel verdt å se.

Vi prøver å se stykker som går mens junior er på jobb, men det å få spilleplan, min og juniors skiftplan til å klaffe, nei det er neimen ikke så enkelt. Vi begynner i hvert fall å bli litt kjent :) Det har som sagt blitt noen teater-besøk etter hvert. Det er ikke alle jeg syns har vært så fine, men det er jo artig å ha sett de likevel. Shock Headed Peter er nok den forstillingen som var den mest positive overraskelsen. Den var veldig artig.

For min egen del så setter jeg opp en oversikt over de jeg husker og jeg kommer fram til at jeg har vært på hele 16 stykker. Jøje meg!
Oversikten oppdateres etter hvert som jeg ser nye stykker, så opptellingen er ikke riktig lenger ;)

Kjære landsmenn (Herborg Kråkevik)
Evita
Bibelen (ca 6 timer)
Våre beste musikaler (jubileums-forestilling)
Tjue tusen sider
Shock Headed Peter
Fossegrimen
Brand
Mein kampf
Sweeny Todd
Spelemann på taket
Halve kongeriket
Andre verdskrig - natt i verda (ca 8 timer)
Songfuglen
Fugletribunalet
Kalvø
Abrahams barn
Edda
 Kan nokon gripe inn
The Book of Mormon.
https://vimeo.com/1965557163 kommentarer:

 1. Så koselig det må være, skikkelig tankeflukt, å sitte og se på teater!
  Og du MÅ få med deg Bjella'n, han er bare go' ☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint bilde av gården, forresten!

   Slett
  2. Takk, det er så mange flotte himler nå for tiden :)Men jeg får jo aldri festet de samme fargene til kameraet.
   I følge junior så ble stykket med sangene til Bjella'n bra, så vi må nok få med oss det ja :)

   Slett