26. august 2012

FREDRIKSTAD 25. aug.-12

fredrikstad-premier 010 Vi hadde meldt oss på lørdagens stevne i Fredrikstad. Litt i det lengste laget å kjøre kanskje, men såpass får man da ofre. Da vi kom fram og parkerte begynte Barfi og pipe. Og jeg prøver å være rask med å få henne ut av buret siden jeg tenker at nå må hun kaste opp eller bare gjøre ifra seg, men ingen ting skjer. Dette opplevde jeg da vi ankom stevnet på Finstadbru også. Kanskje Barfi rett og slett begynner å bli en ivrig ag-hund???   Første løpet var hopp. En ganske enkel bane, men med en del vekslinger underveis og jeg var litt bekymret for om jeg husket å ta de riktige hoppene der de lå tett ved siden av hverandre i utgangen av tunellene. Tre hopp ganske rett fram og god anledning til å gire Barfi godt opp på start for å få opp farta og så en brå sving og veksling inn i slalommen. Der forsvinner den farta... Nå ble jeg litt skeptisk til dette med å gire opp Barfi på startstreken, for den eneste måten jeg får til det på er å lekesloss med Barfi. Og er jeg litt uheldig så hyler Barfi til, sannsynligvis fordi jeg lugger eller noe sånt? Hun er jo ei skikkelig pingle. Og når dommeren i sin ”velkomst-tale” sa at han var skikkelig streng på både det ene og det andre så fant jeg ut at vi tar det litt rolig denne dagen. Jeg husket banen og jeg syntes vi hadde ganske god flyt og fart (alt er selvfølgelig fortsatt relativt ;) ) og var veldig fornøyd da vi kom i mål.
Jeg hørte navnet mitt bli ropt opp da det var snakk om premieutdeling. Det ble kun 6. plass, men tross alt en premieSmilefjes som blunker Da er det fortsatt kun NKK-stevnet i Bø vi ikke har tatt med oss premie hjem ifra i år. Stevnet var med andre ord reddet. Lykken var stor da jeg gikk og så på resultatene. INGEN tidsfeil, et feilfritt løp og vårt aller første napp i hopp var endelig oppnådd! Fornøyd? JA!
WP_000133
Dommerelev: Helge Himle, Tid: 3,4 m/sek, 0 feil, 6.pl Så var det agility da…. Jeg hadde etter en del om og men valgt å melde opprykk til kl 2. Vi har møtt en del veldig enkle og kjedelige klasse 1 baner og jeg hadde litt lyst til å møte litt større utfordringer. Men jeg fryktet også at jeg kom til å drepe den farta som vi nå omsider har begynt å få opp pga disse utfordringene. Men som sagt med flere ag-løp under standardtida valgte jeg opprykk. Du kan trygt si at jeg angret da jeg brifet! Hjeeeelp!!!!! Her var det mange feller, og ikke minst problemer med å huske banen. Og så var det det med å brife riktig da… Jeg så 2 hopp litt på skrå rett fram, men da jeg kom tilbake etter å ha brifet banen 1. gang så så jeg jo at neida, det var ikke rett fram men derimot rundt hopp nr 2. Disk på hinder nr 2!!! Hjelpemeg, hvordan skulle jeg løse dette??? Jeg fant ut at her får vi bare ta det med ro og dra Barfi rundt, det er jo lov å håpe på at det kom til å gå… Så var det vel ganske greit en stund. Måtte bare regne med at her kom det til å gå i rolig tempo for jeg kom ikke til å få opp noe fart på denne banen nei. Og så var det tunellinngangene da, de var selvfølgelig lagt slik at feil inngang var den som fristet. Og ikke minst på slutten, der ligger det et rør rett fram etter bommen, dit skal vi selvfølgelig ikke :S Og jeg som ikke har noen form for stoppkommando eller har lært Barfi til å stoppe på felta. Var vi ikke diska før den tid så ble det disk der Forvirret smilefjes Jeg sukket oppgitt til Vibecke (Svelvik) om at dette var vanskelig og at jeg kom til å diske allerede på hinder nr 2. “Neida, det er ikke vanskelig, bare hold linja og gå slik og passer du på å holde deg i bevegelse så demper du ikke farta så mye heller.” sier Vibecke.  Ahaaa, det var en god løsning ja. Da går vi for den. Løsningen virket den. Takk. Vibecke! Vi disket i hvert fall ikke på hinder nr 2. Farta derimot gikk det så som så med. Heldigvis brifet vi sammen med kl liten sånn at jeg kunne pugge banen mens de gikk. jeg startet som nr 1 i begge løpene i dag. Jeg klønet det skikkelig til på føringa. Hadde ikke noe føring i det hele tatt og måtte på en måte dra Barfi med meg hele veien. Du kan trygt si at føringa stort sett besto av HER!!!! og BARFI!!!!! Null kontroll på armer og kropp. Dette blei et løp med fokus på å komme igjennom og ikke på et godt løp. Med kun 11 som startet i klassen så er det jo lett å få en hederlig plassering og enda enklere da det kun var 4 stk som ikke disket. Vi var en av disse 4 som kom igjennom. Ingen banefeil, men hele 8,74 tidsfeil.  Pallplass, men ikke noe napp i vår debut i 2M med andre ord. Resultatliste-bildet mitt er ganske uskarpt så jeg er usikker på banelengden og tiden.
Dommeelev: Helge Himle, 8,74 tidsfeil, 3. plass Vi var som sagt i Fredrikstad og jeg hadde gitt beskjed til mine hundevenner i Østfold at vi var på plass. WP_000135 Kjersti FL-eier, blogger og geocacher tok turen fra Halden. Kjempekoselig med litt selskap, Kjersti. Og ikke så veldig lenge etter at hun kom så sluttet det å regne også. Og i solskinnet så kom det en staselig FL-kar gående. WP_000137 Barfi-pappa, Kero bor i Fredrikstad og Nina og datter kom en tur for å hilse på og se åssen Barfi greide seg på ag-banen. Koselig Smilefjes Barfi var helt klar til å leke, men med band på så blir det fort litt rot, så hun fikk ikke lov til å bruke opp energien sin på det Smilefjes som blunker Det var litt artig å høre at Barfi og Kero hadde ganske mange likheter. I følge Yr så skulle det regne litt på formiddagen, men ikke så ille. Tror nok Yr bommet litt der ja. Jeg syntes det til tider pøsregnet. Vi var aleine fra klubben denne gang så Irene og jeg fant oss en plass i den teltfrie sonen. Noen fordeler er det jo å ikke ha telt da, der var det nemlig fin og gooood plass. Alle andre har jo telt. Men med regnklær, paraply så går det jo ganske bra likevel da. Bare det at stol og det meste annet blir vått! I hvert fall fram til jeg (Irene)gikk og hentet pparaplyen. Og jeg tok av meg regnbuksa da jeg gikk hoppløpet og gadd ikke å ta den på igjen. Ergo var jeg gjennomvåt i rompa etter å ha sitti i den våte stolen. Det er bare å investere i telt forstår jeg eller å sørge for å aldri melde meg på utendørsstevnerder det er få fra klubben med. Nå kom sola etter hvert og alt rakk og tørke opp før vi dro hjem igjen. Bare velstand altså Smilefjes Dette var det siste utendørsstevne for vår del i år, så jeg slipper å bekymre meg for været på en god stund.
fredrikstad-premier 001
Vi slipper å kjøpe fôr på en god stund enda Smilefjes som blunker


5 kommentarer:

 1. Nok en gang: Gratulerer! Ser på videoen at Barfi har god fart opp på vippa, og så ser jeg at du får opp farten hennes litt uti slalomen. Men det som bremser henne mest er de brå vendingene i hopphindrene i begynnelsen av banen. Moro å se på er det uansett! Og jeg gleder meg til neste sommer, da jeg forhåpentligvis har en kortklippet gressplen og jeg kan sette opp noen hopphindre og slalompinner, så jeg kan trene Nairo litt. Du inspirerer! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Det syns jeg så absolutt dere skal gjøre :-)

   Slett
 2. Tove, dere er GRISEGODE!!!!!! Jeg er skikkelig imponert!!!! :))))

  SvarSlett
 3. Jammen er de filmsnuttene artige å se, og jeg blir mer og mer imponert!

  SvarSlett