13. august 2012

Agility på Nes og Stav 2012

Så er sommerferien over og vi er igang igjen med agilitystevner.

WP_000090

Forrige lørdag dro vi til Finastadbru. Jeg var veldig skeptisk til åssen det skulle gå. Dagen før kom jeg nemlig på at vi har jo knapt nok trent ag i sommer. Erfaringer med Vina har vist at det kan være positivt, men jeg så absolutt ikke klar og jeg tror ikke pausen er like positivt for meg. Så jeg prøvde meg på litt “tørrtrening” på stuegulvet på fredagskvelden. Hjelp! Åssen var det nå jeg skulle gjøre disse vekslingene vi trente på på det siste kurset og hva i all verden var det som fungerte så fint på det forrige kurset jeg var på???? Nevnte jeg at jeg var skeptisk? Vel, vel, det var ikke så mye å gjøre det nå. Det fikk gå som ville. Været var i hvert fall flott og det var godt å ha teltet til Hege å gjemme seg for sola i.

Nå er det jo allerede ei uke siden og jeg har glemt både banen og hvordan vi gikk. Men jeg husker det viktigste, nemlig at Barfi for første gang gikk over vippa uten å stoppe på midten for å vente på at den skulle vippe ned og stå i ro der. = JIPPPIIIIII!!!! LYKKE!!!! Vi har faktisk trent litt i sommer spesielt på vippa og det har tydeligvis hjulpet. Ellers husker jeg ikke så mye annet enn at jeg ble sliten, ikke at det skal så mye til, men det er også et mål på at Barfi har fått opp farta litt. Gleden var STOR da jeg oppdaget at vi hadde greid standardtiden og med det fikk vårt 2. napp i agility! Og denne gangen var det “normal” standardtid. At vi får null riv, vegringer, feltfeil og ikke disker er liksom en selvfølge. Det er denne hersens standardtida som hele tiden har vært vårt store problem.

WP_000086

NULL feil og napp DET er STORT Smilefjes Dommer var Bonnik Bertelsen (DK)og farta var på 2,79 m/sek. 2. pl. 0 feil (napp nr 2)

Hoppløpet gikk og¨å veldig greit. Til og med Hege skrøyt av at vi holdt bra tempo. Jeg var veldig spent på om vi greide standardtiden denne gangen? Men nei, det hjalp ikke at vi for 2. gang i karrieren greide å gå på mer enn 3 m/sek, det ble hele 3,94 tidsfeil. Vi hadde selvfølgelig ingen andre feil. Dommer var var Andrea Silfverberg (S) og farta var på 3,02 m/sek. 4. pl. 3,94 feil

Vi hadde meldt oss på åpen hopp også, men det så ut til å drøye ganske lenge før vi skulle starte der og med 2 sånne oppturer så tok jeg ikke sjansen på å avslutte dagen med et dårlig løp. Så vi dro hjem og var kjempefornøyd med innsatsen vår!

Denne helgen var det agilityhelg på Stav med hele 4 stevner. Jeg var veldig spent på om oppturen vår kom til å fortsette eller om lørdagen var et blaff? I tillegg så hadde jeg sjekket ut litt på det med standardtider og funnet ut at de er det stor sprik på. Noen dommere setter veldig stramme tider ( i mine øyne). Så jeg var skeptisk ja…. Jeg hadde meldt på Barfi på 3 av dem. Det ble 2 løp på fredag og hele 4 løp på lørdag det. Jeg var redd for at 4 løp på en dag var minst 2 for mye, men når vi først var der så.. I tillegg hadde jeg lovet å hjelpe til som banemannskap.

WP_000095

Barfi og jeg dro oppover allerede på torsdag. Vi skulle ovenatte i ei hytte på Mageli camping. Det er jo viktig med en god oppladning Smilefjes som blunker

Så var vi på plass på Stav og nervene var også på plass. Hjelp åssen skal jeg greie å komme meg rundt banen med bein som er lammet og ikke orker å bevege seg? Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har begynt å bli så nervøs igjen. Jeg har jo pleid å være så rolig og tenkt at, jaja jeg vet jo at vi tusler rundt feilfritt, glemmer jeg banen så er det bare å se på numrene, ikke noe å være redd for dette.  Men nå er altså nervene på plass igjen. Da dommeren presenterte seg og sa at hun hadde satt en romslig standardtid så øynet jeg sjansen, kanskje…..??? Banen var en veldig grei løpebane.  Her var det bare å springe ivei, bare huske på at vi skulle rett fram i slalommen første gang etter tunellen og ikke til hoppet som vi skulle neste gang. Ikke sant Berit? Smilefjes som blunker men det var det å få med beina mine da….  Hurraaaa! Barfi gikk også denne gang en perfekt vippe og vi hadde bra fart til oss og være. Og vi fikk vårt 3. napp i agility!!!! denne gangen hadde vi til og med gooood klaring til standardtida.

WP_000098

Dommer: Abi Steppan (AUT) Tid: 2,92 m/sek 4 pl. 0 feil (napp nr 3)

Så var det hopp. Også det et greit løp der jeg syns vi sprang “veldig” fort. Men det går fortsatt ganske så treigt i slalommen. Og selvfølgelig ingen feil. Nå måtte vi da ha greid standardtida??? Sukk!! Vårt raskeste løp noensinne og likevel så ble det 1,28 i tidsfeil Trist fjes   Dommer: Mirja Lapanja (FIN) eller Maj-Brit Høg (DK) Tid: 3,31 m/sek 6.pl  1,28 feil

Dagen ble avsluttet på campingen sammen med gjengen fra Hamar OHK som spanderte masse god pizza til oss som hadde jobbet Smilefjes

Lørdag var det tidlig opp, måtte jo pakke ut av hytta og være på plass på stevneplassen kl 7.15. Nye løp, nye sjanser. Vi kunne nå stille i kl 2 i agility, men jeg valgte å holde meg i kl 1 også resten av helgen. Trives godt i kl 1 jeg.  Føst skulle vi gå ag. Nok en løpebane med 2 hopp, møne og nok et hopp som sto på rett linje. det er jo en perfekt start. Her var det bare å sørge for å ha giret opp Barfi før start så burde vi få opp farta. Ja men så var det det å huske på at bikkja skal være med og at den skal styres også da…. Jeg var så opptatt av å prøve å få opp farta at jeg dyttet Barfi utenfor hopp nr 5. Så da måtte vi stoppe opp og forall del få henne tilbake for å hoppe riktig vei. Det gikk heldigvis bra, men så utrolig tullete å dytte henne rundt hinderet i stedenfor over! Dette løpet har jeg på film og jeg ser at jeg peker jo langt ut med armen Trist fjes NB. Filmen begynner på hinder 5 og akkurat detr jeg roter det til.

Vippa gikk også her bra og jeg syns vi har brukbar fart i slalommen denne gang. Og det er bare sååååååå irriterende med denne vegringen vi fikk på hinder 5. Vi har jo til og med bedre tid en flere av de andre og goooood klaring på standardtida Smilefjes

WP_000101

Dommer: Bonnik Bertelsen (DK) Tid: 3,32 m/sek 8. pl. 5 feil

Hoppløpet husker jeg rett og slett ikke hvordan gikk, men det var vel den banen som jeg virkelig måtte slite med å lære meg. Den satt ikke brifinga så jeg pugget og pugget, mens de i klasse liten gikk. Og det måtte ha hjulpet for jeg hadde ikke noe problem med å komme igjennom banen på korrekt vis. Og her fikk vi vår eneste pallplassering denne helgen med 2. plass. Denne resultatlista rakk jeg ikke å se ordentlig på før den forsvant. jeg var bare så vidt bortom på vei til premieutdelingen og så at vi ble nr 2 og hadde 6,10 i tidsfeil.

Dommer: Mirja Lapanja (FIN) eller Maj-Brit Høg (DK) Tid:? 2. pl feil: 6,10

Dagens siste ag-løp. Nå var det varmt og beina mine var akkurat like lammet som tidligere. Og jeg hadde store bekymringer for hvordan jeg skulle komme igjennom. Banen var nok en gang en løpebane som var lett og huske. Egentlig rett fram, men med mange brå vendinger. Og en veldig god start med tanke på barfi og muligheten til å få opp farta hennes. Men jeg var ikke flink nok til å utnytte det. Vi hadde helt sikkert vært raskere om jeg hadde jobbet mer med henne på startstreken. Men jeg tør ikke det heller, for da er det fort at jeg mister henne, at hun springer vekk i fra meg. Men det som irriterer meg her i dette løpet er den brøleren jeg gjør på slutten.

Jeg skulle jo dra meg over på hitsiden av det gule røret. Slik som jeg går så fikk Barfi altfor liten plass og blir nødt til å rive pinnen! Også her greide vi standardtiden Smilefjes og slo mange på tid. Nå har jeg spøkt med en del dommere og spurt om de ikke kan lage en ag-bane UTEN vippe for en gangs skyld? barfi har jo brukt såååå lang tid på den så det ville passet oss perfekt med en bane uten vippe. Nå som vi endelig begynner å få til vippa, ja DA kommer det jammen meg en dommer som ikke har vippe i banen sin!

Dommer: Sven Åfeld (S) Tid: 3,26, 8. pl 5 feil

Så var det 1 løp igjen, hopp. Her var det noen feller, men vi kom oss igjennom uten å gå i dem. Men vi fikk en del unødvendige store svinger, jeg valgte å sikre en del for at hun ikke skulle stoppe opp og så gikk slalommen veldig treigt. Nok et hoppløp med tidsfeil.

Dommer: Abi Steppan (AUT) Tid: 3,08 m/sek 4. pl Feil:1,53

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med disse to helgene. Vi har faktisk fått opp farta!!!!  Smilefjes Smilefjes Smilefjes Og Barfi er ikke redd for vippa lenger. Smilefjes Men det betyr jo også at jeg må bli flinkere med handlingen sånn at vi ikke får disse unødvendige feilene fordi  jeg kaver og roter og fekter i hytt og pine med armene i tillegg. Jeg brifet en del “runde” løsninger med tanke på at jeg skulle holde meg i beveglese for at Barfi ikke skulle stoppe opp, mens det endte med at jeg gikk løpet slik som vanligvis er best handling og det viste seg jo at det fungerte bra. At jeg ikke gikk slik jeg hadde brifet er derimot ikke bra…. Jeg må skjerpe meg der. Vi har så absolutt mye å jobbe med. Ikke minst så må vi få opp farta i slaommen. Jeg må bli enda flinkere på å gire opp Barfi på startstreken og så må jeg jobbe mer med handlinga mi. Jeg har jo fått ei raskere bikkje! Og så er det utrolig irriterende disse to feilene i ag. Veldig greit at vi allerede har nappene i boks ja. Ellers hadde de vært ekstremt irriterende!!!! Og så er det utrolig kjedelig å være så nær standardtiden i 2 av løpene i hopp og likevel ikke grei den Trist fjes Jeg hadde jo virkelig trodd at det var i hopp vi skulle greie å ta napp i år og så har vi fortsatt ikke greid et eneste ett….

Det var ikke så mye jeg jobbet på lørdag, men med 4 løp i tillegg så fikk jeg ikke sett på så mange av løpene til de i den store ringen. Det er problemet med løp på 4 baner og så mange man gjerne skulle ha fulgt med på. Men det var i hvert fall veldig moro og se på det jeg så. Være sammen med gjengen fra EHK, denne gangen så var vi jo en god del. Det ble en del premier til EHK denne gangen også Smilefjes Treffe igjen en del av  IF-vennene mine og ikke minst se så innmari flinke de er.

WP_000005

Vibeke og Frøya henter premier stadig vekk

WP_000008

og det gjør Ellen og Odin også. Odin er jo superrask også!

Vi har noe å strekke oss etter ja. Når de greier det, så må jo vi greie å få til noe etter hvert også. Og bli litt kjent med gjengen fra HOHK. Agilitystevner er moro Smilefjes

Jeg rakk nesten hjem til handball-finalen også (måtte høre 10 min på radio) og når den endte med gull til Norge så ble det jo en perfekt helg som ble avsluttet med 97-år-bursdagsfeiring i Stavern på søndag.

Da er det Fredikstad lørdag om 2 uker. Skal /skal ikke i kl ag2M ???

WP_000036 (2)

4 kommentarer:

  1. Gratulerer med strålende resultater, med fartøkninger så det ljomer og med mindre redsel for vippa!!! Dette var kjempemoro å lese og å se, og jeg gleder meg nå ennå mer til å se dere i Fredrikstad :)

    SvarSlett
  2. Gratulerer utrulig masse med opprykk og napp og flotte resultater! Dere er veldig inspirerende å lese om (:

    SvarSlett
  3. Dere har blitt utrolig flinke,imponerende !

    SvarSlett