5. februar 2011

bla.bla

Masse babling om ingenting er jeg redd dette kommer til å bli.

Først noen bilder av to utsulta vaskehjelper. Ingen regel uten unntak så denne gangen fikk de slikke bollen rein for krem, det er jo bare sååååå godt :-) Denne gangen lot jeg fristelsen til en enkel forvask vinne. Og det var det to jenter som satte stor pris på :-) De er ikke så samkjørte at de ligger tett sammen, men akkurat i slike sammenhenger så har de ingen tanker for å holde avstand. Og her lar ikke Barfi Vina være sjef, noe hun jo alltid er ellers. Vina stikker aldri nesa si helt ned i en "bolle". De får som regel lov til å vaske plastembalasje som skal kastes, veldig enkelt vaskemetode det ;-) Mens Barfi ikke er noen som helst betenkligheter med det.
ag 004
ag 008ag 010

Så en kommentar fra Nøve om at hun har lyst til åprøve agility igjen. Ja jeg syns agility er morsomt, men det er jo så mange aktiviteter å drive med sammen med bikkjene våre. Dere trener jo spor. Det tror jeg er en aktivitet som kanskje hadde passet bedre for Vina og Barfi også. Men så er problemet at jeg tror jeg syns det blir kjedelig i lengden. Og lydighet ser i hvert fall kjedelig ut. Men fy fela så imponerende denne filmen er!

Tror egentlig ikke rally-lydighet heller er noe for meg. Freestyle ser jo såååå tøft ut, men nei - ikke noe for meg... Hvis jeg rekker det så skal jeg prøve meg litt mer på blodspor på Frya-treffet, men jeg tror nok at jeg har funnet MIN aktivitet i agility :-) Det er kanskje greit å ikke ha for mange "greier" å holde på med?

Vi trener og trener bittelitte grann rett som det er. Prøver først å leke med Barfi, men det går som regel dårlig. Men Vina som er inne imens springer hun rett bort til leka som Barfi ikke ville bry seg noe med og fillerister/dreper den, så fort det er hennes tur. Og så jeg som alltid sier at Vina ikke er leken.

Forrige uke skulle vi trene på å veksle i en sånn løype, med 5 og ikke 3 hindre.

ag 014

Film av dette ligger på bloggen her

Denne uka skulle vi snu dem og trene på å krysse foran og bak.

ag 015

Jeg kom meg ikke av sted på denne treningen. Vi trente på det samme hos Himles også, men hva som er å krysse foran og hva som er bak? Nei si det. Ha'kke peiling :-S Det jeg derimot vet er at alt er så utrolig mye enklere å få til med en treig hund ;-) Jeg må nok bare innse en gang for alle at Vina og jeg er et perfekt team :-) Ja Barfi også for øyeblikket, men i henne ser jeg potensialet i for å få opp tempoet på. Og da får jeg stoooore problemer. Vina og jeg er et perfekt team, men samtidig så er det jo det å få det til med et passe raskt tempo som er veldig moro da :-) Det spørs bare om hjertet mitt henger med på det.....Jeg fatter ikke åssen det er mulig å ha sånn elendig kondis som jeg har??? Jeg med mine seiglivede gener Smilefjes Hmmm kanskje det har en sammenheng med at de stammer fra folk som jobbet døgnet rundt og ikke satt foran pc'n hele dagen.... Det er visst snart bare å innse at mindre spising er den eneste veien til å få fjernet bilringen. Neeeei jeg vil ikke :-( Viljestyrken har jeg i hvert fall ikke arvet.
Bare noen (mange ) hopp-bilder av Barfi.
ag 016ag 017
ag 021ag 027
ag 028

Hmmmm, hvis jeg tråkker /spar løype gjennom slalomen her så må det jo bli den perfekte innlæring? Og hvis jeg tråkker en snorrett løype på hver side så vil jeg vel få den perfekte innlæring for fører også ;-) Tror du ikke det Eva Lill? Da slipper jeg snart å tenke på deg :-D
ag 029

Haha, jeg måtte bare le litt Smilefjes med åpen munn Siden det snødde i går så flyttet jeg inn hoppene, sånn at vi fikk brøyta. Så i dag tenkte jeg at jeg kunne ta de med på låven og trene på litt annet igjen. Først tok jeg en runde med Barfi. Og så gikk jeg og hentet Vina. Barfi gikk løs ute og jeg forventet at hun blei igjen ute på tunet, for hun går ikke frivillig med inn i låven når hun tror vi skal trene ag. Jeg har en stooor jobb og gjøre der ja, med å få henne til å elske ag. Men der tok jeg feil. Barfi skulle også opp på låven. Og hun fortsatte med å “gå i hælene” på Vina. Så nok en gang hadde jeg to bikkjer som gikk “tandem” i ag-banen Smilefjes som blunker Men vippe, nei den skygger Barfi unna. Så når Vina gikk vippa så sprang Barfi opp på møne og blei værende der på toppen. Der er det trygt Smilefjes Og nå kommer det morsomme. Vina skulle gå 4 slalompinner, tunell og lengde. Jeg regnet med at Barfi blei sittende der på toppen av mønet og tenkte ikke på henne mens jeg sprang på siden av tunellen og forventet at Vina kom ut av den. Men neida, gjett hva som kom ut av tunellen? Barfi først og Vina like etter Smilefjes Det er jo bare såååå moro og Barfi har så visst farten inne når hun bare vil Smilefjes Og slalommen gikk de riktig begge to i tog også mens jeg sto på i enden uten å gjøre noe annet enn å gi kommandoen Smilefjes Noen ganger er det bare velstand Smilefjes SmilefjesSmilefjes

7 kommentarer:

  1. Så herlig å lese Tove!!!
    Samma søren hva en holder på med, så lenge hund/eier trives ilag og liker det de holder på med:o)))

    Virker som 3 kløveret har taket på det nå, at dere koser dere skikkelig. Barfi høres helt herlig ut, der hun lærer av å se på Vina!!!
    Flotte bilder av Barfi i svevet!!!

    god helg til dere!!!

    SvarSlett
  2. Slikke bollen, ja det er stas her også. Her er det mye som blir slikket rent. Det skal jo i oppvaskmaskin etterpå. Passer bare på at det ikke blir en vane. :)

    Dere er så flinke til å trene. Se, det hjelper hele tiden. Barfi ser på Vina og skjønner. AG er nok din gren. Jeg tror at en må gjøre det eieren synes er moro. Da blir det lettere for hunden også. De merker når vi har det gøy. Så blir samarbeidet supert. :o)

    Ha en fortsatt fin helg!!!!

    SvarSlett
  3. Så moro å lese. Tror kanskje vi skal prøve litt ag etterhvert, vi også. Det ser veldig gøy ut, og det lille vi har prøvd, har Emma likt veldig godt. Men den lydighetsfilmen var jo imponerende! Her ligger det myyyye arbeid bak!

    SvarSlett
  4. Flott at du har funnet din aktivitet som du og hundene elsker.
    Agility er gøy, trente litt tidligere men har aldri gjort så mye mer ut av det. Nå er det måneder siden vi prøvde sist men Leia elsker det.
    Du er utrolig heldig som har plass til egen bane.
    Kjekt å lese om treningene deres og konkurransene. STÅ PÅ !!!

    SvarSlett
  5. Kjempe gøy at du jobber så mye med hundene Tove, å jammen med gir det noen fine prestasjoner ut av det ;)

    SvarSlett
  6. Flinke dere!! Her er det kamp om å slikke siste rester av youghurten min...Det er sjelden jeg ser Snorre sikler, men når jeg tar fram youghurten, blir det en stor dam med sikkel forann han! Han ELSKER youghurt!!

    Så flinke dere er til å trene ute i snøen..Jeg har visst litt å lære der, sukk...men det blir med tanken! Men at agility er deres greie? Ja, det tror jeg...:-) Vina er i allefall flink ;o) Barfi ser ut til å fikse hoppene ganske lett, også...Kos dere videre!!

    SvarSlett
  7. Himmelen er KREM! Den er grei, hihihi, som de koste seg :-D

    Den lydighetsfilmen var bare RÅBRA! Hellandussen sier nå bare jeg, *bøyer-imponert-i-støvet*

    Du er da kjempeflink til å trene med hundene, Tove! Med meg blir det visst bare med prat... host, kremt :-D

    Send over litt snø her vest da vel ;-) Riktig god helg!

    SvarSlett