22. september 2009

Noe helt annet...

Du har kanskje lest denne historien tidligere, men jeg fikk lyst til å gjenta den likevel. Om du leser videre så forstår du nok hvorfor jeg kom til å tenke på den...;-)

I stillhet har jeg sett på andre på min alder og tenkt.......selvfølgelig ser ikke jeg så gammel ut. Jeg er sikker på at dere har gjort det samme, og vil sette pris på denne lille historien: Mens jeg satt på venterommet for min første timeavtale til en ny tannlege, la jeg merke til hans diplom som hang på veggen. Der stod hans fulle navn oppført. Plutselig husker jeg en høy kjekk gutt med det samme navnet som hadde gått på gymnaset samtidig som meg for omtrent 34 år siden. Da jeg fikk se ham, slo jeg dette fra meg. Denne tykkfalne gråhårete mannen med de grove rynkene i ansiktet så alt for gammel ut til å ha vært min medelev. Etter at han hadde undersøkt tennene mine, spurte jeg om han hadde gått på denne lokale skolen. "Ja," svarte han. "Når gikk du ut?" spurte jeg. "I 1973", svarte han Da gikk du i min klasse! forklarte jeg. Han så litt nærmere på meg før han spurte: "Hva var det du underviste i?

Jeg vet ikke om du ser på "Jakten på kjærligheten" på Tv2? Det gjør jeg, jeg prøver i hvert fall, jeg er ofte på vei hjem fra jobben når det går, så jeg må vente til reprisen. For ikke så lenge siden så fikk jeg omsider sett presentasjonen av bøndene som skal være med i år. Og bare for å ha sagt det, i år er det litt ekstra morsomt å følge med, Calle bor nemlig rett borti her. Jeg skal ikke påstå jeg kjenner han, men jeg kjenner til han. Jeg kjente eks'n hans bedre. Men PE kjenner han, så i går satte han seg til for første gang for å se på dette programmet. Mer om det senere.

Da jeg så på 1. programmet så husker jeg at jeg tenkte om han ene som er ca 40 år, han er da gammel! Han er jo det i forhold til de andre som er i 20-åra. Men så slo det meg, Calle hadde blitt presentert tidligere i programmet, 49 år. Jeg tenkte ikke på han som gammel? Enda han er jo stygg-gammel!! Det var da jeg kom til å tenke på historien over. Calle er nemlig på min alder (litt eldre...) sønnen deres gikk i klassen til Irene osv. Så det er her det begynner å bli pinlig. Jeg sluttet å tenke på alder da jeg passerte 25 og ser nok fortsatt på meg selv som en i 20-åra :-S Ja helt til jeg ser meg selv i speilet, men det prøver jeg jo å unngå. Og siden jeg jo vet at Calle er på min alder så regnet jeg altså ikke han som gammel .... (rødme, rødme) Ganske pinlig ikke sant? Men jeg er helt sikker på at det ikke bare er jeg som har det sånn. Noen som kjenner seg igjen??

Som sagt så bor Calle bare 2-3 km unna oss, så det blir spennende å se hva og hvor mye det blir vist fra bygda vår. Vi vanker sammen med naboene hans og får derfor høre mye rykter om hva som skjer. Calle er tydligvis ikke veldig god til å holde på hemmeligheter... Tv-opptak er nok ikke bare bare og egentlig ganske kunstig. Tresking er noe man begynner med godt utpå dagen, men det var ikke tv-teamet enig i, så der måtte de begynne å treske kl 10 - galskap, men alt for gode tv-bilder. Naboene får stadig telefoner med beskjed om" eeeh kan du slutte med å kappe ved, du forstår vi holder på med lydprøver" og " i dag kan du ikke presse grass på jordene her, fordi vi skal drive med opptak." Man kan si mye om Calle, men at han liker å ha det ryddig og fint rundt seg er det ingen tvil om. Han har forresten bygdas flotteste juletre (ute) og det blir et stort savn når det ikke lenger lar seg gjøre å sette lys på det. At han satte tre av sine ansatte til å polere treskeren sin før den skulle på tv sier vel også litt, tror ikke det er mange andre bønder som hadde gjort det. Nå venter vi spent på om vi skal få se et glimt av tilhengren vår på tv. Fatter ikke hvorfor den plutselig skulle til Calle, men det sies så at den havna på jordet hans den dagen de skulle treske på tv. Noe nærmere enn det kommer ikke vi tv-produksjon ;-). Som du forstår, det er jo litt stas med sambygding på tv :-) Ja programlederen er jo selvsagt også helstøpt Bjørsokning(innfødt). Selv om jeg nok ikke akkurat vil anbefale han som din neste partner... Så var det å finne ut når reprisen går da...

For å komme over på bikkjer igjen, jeg mottar i disse dager en koselig mail/kjedebrev fordi det visstnok skal være nasjonal vennskaps uke (neppe noe norsk)men historien er søt så her kommer den :-)

KJÆRLIGHET En bonde hadde noen valper han måtte selge. Han malte et skilt som averterte 4 valper til salgs, og spikret det på enden av gjerdet sitt. Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som nappet han i overallen. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt. "Unnskyld, " sa gutten " jeg vil kjøpe en av valpene dine." "Vel..." sa bonden, mens han tørket sin svette nakke " disse valpene har flotte premierte foreldre og koster veldig mange penger." Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lomma, og dro opp en håndfull mynter. "Jeg har 39 cents. Er det nok til å ta en titt?" "Selvfølgelig" sa bonden, og gikk bortover mens han plystret. "Kom, Dolly!" ropte han. Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hel. Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne. Mens valpene nærmet seg gjerdet, fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interresse. Sakte men sikkert stabbet det fram enda en hårete pelsball, betydelig mindre enn de andre valpene.Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre... "Den vil jeg ha!" sa gutten mens han pekte ivrig på det lillenøstet. Bonden satte seg på kne ved siden av gutten os sa, " Gutt, du vil ikke ha den valpen. Han vil aldri bli i stand til å løpe og leke slik som de andre valpene." Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, bøyde seg og begynte å dra opp det ene buksebeinet. Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallaget sko. Gutten kikket opp på bonden og sa "Du skjønner, jeg løper ikke så bra selv heller. Og han der vil trenge en som forstår." Med tårer i øynene, bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille valpen. Forsiktig la han den i armene på den lille gutten. "Hvor mye koster den?" spurte den lille gutten. "Ingenting!" svarte bonden. "Ingen betaler for kjærlighet!"

19 kommentarer:

  1. Om jeg kjenner meg igjen hee, opp til flere ganger. Har jo ikke blit noe eldre bare alle andre!!
    Så artig at det er en sambygdning av deg som er med. Følger jo litt med da. Blir artig å se fra bygda der du bor.

    SvarSlett
  2. Så rørende vakker hundehistorie, den gjorde inntrykk.

    Alder blir for meg uvesentlig..spesielt etter å ha lest historien om valpen og gutten.
    Jeg har alltid tenkt, ung i sinn, ung i sinn. Tror der jammen er noe i det.
    Skal se om jeg får sett han Calle, etter det kan jeg vel svare litt om hvorfor du ikke synes han er gammel...er han kjekk å se på?;o)))Jeg skal også følge godt med og se etter tralla deres;o)))

    SvarSlett
  3. jeg mener: ung i sinn..ung i skinn;o)

    SvarSlett
  4. Jeg er helt enig. Jeg tenker ikke alder, bare stive muskler. Ha-ha. Men en får seg en overraselse inni mellom når en skal begynne å regne tilbake til en spesiell hendelse.

    Moro at naboen er på TV da. Jeg følger med på bøndene som er på TV2. Nå skal jeg følge ekstra med.

    Den lille historien om valpen er jo fin. Og slett ikke langt unna sannheten.

    SvarSlett
  5. OM jeg kjenner meg igjen Tove!!! Himmel og hav. Jeg spurte Nøve om hun kjente han bonden fra Flå, han som (også)er med i Jakten på kjærligheten. Svaret var: "Jeg kjenner ikke han, men jeg kjenner faren og bestefaren hans....". Da følte jeg meg litt gammel:o). Jeg føler meg som 25 år jeg, men er "heldig" å ha fått erfaringer som tilsvarer den riktige alderen min, det beste med det er at jeg har innsett at "det ikke er så farlig" - i hvertfall sånn stort sett:o)

    Kjempegøy å høre om Calle! Jeg sitter pal foran tv hver gang dette programmet sendes, og er ikke bedre enn at jeg synes det er fryktelig gøy med litt "inside information":o) Fortell gjerne mer. Calle er litt gutteaktig på en måte. Sjarmerende heller enn kjekk, synes jeg da:o) Nå må jeg jammen se etter hengeren deres også.

    Valpehistorien din ga meg umiddelbart masse vann i øynene....:o)

    SvarSlett
  6. Jeg kom på en liten historie selv.

    Jeg var/er ganske god i å danse, men ofte føler jeg meg som en idiot når jeg må danse med tilfeldige. Jeg har funnet ut at det er ikke meg det er noe galt med, men alle de mennene som ikke kan!!!
    Den beste danse opplevelsen jeg har hatt var en gang jeg ble bydd opp av en som viste seg å være 80 år gammel. Jeg var vel 36 år. Han var så ung... leken...lett på foten. Han førte meg som en prinsesse og jeg har aldri følt meg så vakker på danse gulvet verken før eller etter...
    Denne mannen var mer levende enn menn som var kanskje 40 år yngre en ham.
    Jeg ble jo nysgjerrig på hvorfor han dansa så bra og førte meg så fint....han hadde vært balettdanser som ung...når han danset... var han ung i sinn;o)

    SvarSlett
  7. Ville: Det gikk mer på at jeg visste at Calle er på min alder = altså i sin beste alder, og jeg er da ikke gammel.... ;-) Joda, han har utseende med seg og har holdt seg godt i forhold til mange på hans alder. Men jammen har ham nå blitt eldre han også.

    Gry: De saftige historiene tror jeg at jeg skal holde for meg selv. Men jeg skal selvfølgelig oppdatere deg på andre ting. Men det blir vel litt kjedelig hvis du hele tiden vet hva som skal skje på tv om noen uker ;-)Jeg regner med at dette blir et stort samtaleemne både i grisering, vennetreff og julebord utover :-)
    ja er ikke hundehistorien utrolig søt. Jeg får tårer i øya hver gang jeg leser den. Og for dere som har lyst til å gråte mer, det ligger jo flere av dem på hjemmesiden.

    SvarSlett
  8. oisann, ja det var en fin historie Ville. Det var jo litt spesielt da å treffe på en balettdanser. Men det er nok flere eldre som er veldig flinke til å danse. Jeg er dessverre ei kløne på dansegulvet og holder meg langt unna. Trist for jeg vet jeg går glipp av mye moro.

    SvarSlett
  9. Er du like "dårlig" på dansegulvet som du påstår du er på data, så er du slett ikke dårlig. Men jeg er talentløs, bør nok ha noe innabords først.

    SvarSlett
  10. Nina: jeg er MYE bedre på data. Jeg ER håpløs på dansegulvet, ikke engang alkohol hjelper der. Tror beina mine fullstendig mangler rytme!

    SvarSlett
  11. Må ærlig innrømme at jeg sitter spikra forann tv når bonderomantikken går....har nok sett omtrent alle episodene fra det starta første gangen...;-)))

    Alder'n er glemt - jeg syns at alle andre ser så mye gamlere ut enn meg selv...og har blitt dårligere på å gjette alder'n på andre etter som åra går..hehe
    Rare greier det der....

    Historien om den lille gutten er så skjønn...fikk nesten litt tårer i øynene...enda jeg har leste den mange ganger før..Ja, ja - det har vel noe med alder'n å gjøre det, også vel...

    SvarSlett
  12. Er fornøyd med de "små" ting jeg Tove. Som f.eks. hengeren deres:o)

    Dansing - å huff a' meg!! Jeg lager mine egne danser jeg, da kan ingen si at jeg ikke kan:o) På den annen side - de er ikke særlig elegante....;o) Jeg har egentlig alltid hatt lyst til å være god til det! Spilte amatørteater i flere år, når det var dansenumre ble jeg alltid tatt ut eller plassert "litt" ute av rampelyset:o)

    SvarSlett
  13. Elsker å danse, men ALDRI om jeg hadde turt å være med i et amatørteater. Var med i russerevyen - spilte tilskuer på en tennis-match...og snudde hue etter ballen..høyre og venstre..høyre og venstre..hehe

    SvarSlett
  14. Herlig Gry. :o)
    Det var da en viktig rolle det også Camilla :-)
    Jeg likner nok på deg Camilla med tanke på teater. Junior drømmer om å bli skuspiller og elsker å stå på scenen. Det har han IKKE fra meg.

    SvarSlett
  15. Bra det var så mange kommentarer her, ellers hadde ikke jeg sett å skrive. Du kan ikke avslutte innlegg med slike historier Tove!!

    Alder ja, det skjønner jeg meg ikke på. Men 20 åringer idag, er da mer barnslige enn oss da vi var 20??? Jeg var 21 da jeg fikk sønnen min,jeg følte meg veldig voksen da. Syns det er rart å tenke på når jeg ser ungdom på den alderen idag...
    Det samme tenkte kanskje mor mi om meg den gang?

    Jakten på kjærligheten. Fikk ikke med meg han Calle, men det spørs om jeg skal begynne å følge med,da. Det er forresten veldig moro å få bygda si vist fram på TV ;o)

    SvarSlett
  16. Du har fått inn noen gode historier her.
    Alder er et vel et tema som alltid er aktuelt, når ungene kommer i tenårene antyder de mer enn gjerne at vi var urgamle fosiler. Vi har da gitt beskjed om at vi... nei, vi er bare resirkulert ungdom.

    SvarSlett
  17. Jeg tror vi konkluderer med at vi alle er i vår beste alder. I hvert fall jeg ;-)
    Men joda jeg husker da det hvor gamle foreldrene var før, for ikke å snakke om besteforeldre. Nå syns jeg derimot 60- 70- 80-åringer ser uforskammet spreke og unge ut. De så da ikke slik ut i min ungdom???

    Ja Hans jeg burde ha satt noen nye løker. Ikke no' problem jeg har jo grave hjelp. ;-) Men tror jeg skal velge et annet sted, der de kanskje får være i fred etterpå.

    SvarSlett
  18. Litt sent i diskusjonen, T: jeg føler meg også stort sett som ei kløne på danse gulvet, fordi jeg som Gry danser som jeg føler og vil.
    Kan ikke og vil ikke bli tvunget inn i et opplært dansemønster;o)

    Tilfeldigvis var det en dans som skulle til for at jeg skulle få den gleden av se en slik lekende kraft og vitalitet hos en 80 åring;o)
    Tenker da også at vi må beholde barnet i oss, uansett alder.

    SvarSlett
  19. Nå fikk jeg lest historien om gutten og valpen. Hadde litt dårlig tid tidligere idag. Hadde iike lest den før. Noe så fin en historie, eller er det noe som skjer dagelig? Tror nok at jeg ikke var like flink til å sette pris på en fin dag som jeg er nå. (alderen, jeg hake blitt noe eldre jeg) i følge dattera mi så er jeg veldig gammeldags. tror kansje jeg åsså har sagt det om mora mi en gang. Det hører med!!
    Ha en fin dag!!

    SvarSlett