9. mars 2009

Forskjell...

Forskjellene er store. Jeg tok en titt innom bloggen til Maila og Leia. Og fikk sterke vårfornemmelser av å se på bildene i siste innlegg der. Den mister jeg fort når jeg ser ut av vinduene her... Når vi er på jobb så mister vi helt oversikten over været. Men da jeg kjørte hjem i går så registrerte jeg at veiene var blitt unormalt smale. Og da jeg kom hjem så virket snøhaugene veldig store. Snødde det mye i går? Tror det hadde kommet 20 cm tung våt snø. Ikke så mye kanskje, men i tillegg til det vi har fra før, så begynner det å hjelpe. I dag har vi hatt helgardering; snø, grått, sol og regn. 

IMG_2050

IMG_2052

IMG_2058

IMG_2054 

Vi har nok fortsatt igjen en del av denne haugen uti mai.

IMG_2061

Vina virket litt masete i dag. ikke så rart kanskje, siden både matmor og Irene var hjemme. Hallooo da bør det jo skje noe, gå tur f.eks? jeg tok en titt i fryseren for å se om jeg fant noe der. Bl.a så fant jeg et stort kjøttbein. Og tror du ikke Vina koste seg med det helt til alt var spist opp! Det blir ikke noe kveldsmat å få i kveld nei. Hun er vanskelig å forutsi den jenta. Noen ganger spiser hun det opp og andre ganger graver hun det ned.

IMG_2049

Siden det er så mye snø, har Vina laget seg et lite platå i snøen sånn at hun fortsatt har oversikten.

Og så noen bilder av dama som jobber :-)

IMG_2069

IMG_2070

IMG_2072

 

8 kommentarer:

  1. Omtrent sånn ser det ut her også Tove.... (du vet at jeg stønner...:o)

    Flinke, flinke, flinke Vina. En ekte islandsk grisegjeter. Også var hun, så vidt jeg kunne se, sammen med den store helten sin?

    SvarSlett
  2. Oi, det var noen skikkelige snøfjell, tar nok en tid før de forsvinner. En trøst, om våren kommer tidligere her hos oss så har vi mer nedbør (les regn) på disse kanter.
    Vina er en liten grisebonde ser jeg, mine hunder har aldri sett en gris.

    SvarSlett
  3. Huff så mye snø!! Her er det ikke så ille, et par dager med sol og varmegrader nå, så tror jeg sannelig vi også kan se noe grønt..Gleder meg til det!

    Vina er jo en dyktig grise gjeter, det var lett å se på bildene. Hun tar tydeligvis opgaven sin svært seriøst....

    Ha en fortsatt fin vinter uke....

    SvarSlett
  4. Det er de samme mengdene snø vi har her. Og i dag sto det i ØP,(lokal avisa) ikke pakk vekk snøfreseren eller snøskuffa, vi får mer. Nå er jeg skikkelig lei.

    Der var jo flinke Vina. Det var bildene jeg etterlyste. Så flink hun er. Og se så stolt hun ser ut.

    SvarSlett
  5. Uff ja det så jeg også, Nina. Siden jeg skal nedover i helgen bekymrer det litt. Men jeg satser på at alt kommer på torsdag og at det er smeltet igjen før jeg kommer kjørende :-)

    SvarSlett
  6. Dere hadde jammen vi mye snø! :) Har dere det hver vinter eller er det ekstra mye i år? Skjønner at det begynner å bli nok nå, her har vi bare hatt snø i noen dager denne vinteren (mer enn vanlig), men jeg savner den ikke likevel... Håper dere får litt vår snart dere også!

    Vina så ut som en flink grisegjeter!

    SvarSlett
  7. Maura er et "snøhøl" så det er ikke uvanlig med så mye snø. Men det var nok oftere i de "gode gamle dager" ;-) Tror ikke det er så mange vintrer vi har hatt like mye snø som nå, de 20 åra jeg har bodd her. Men det er vel bare 2-3
    år siden sist.

    I dag tinte det godt av taket og med lange lyse dager så får jeg vår- eller i hvert fall påskestemning her også. Det går i hvert fall den rette veien. Men det er helt normalt med litt snø i skyggen i begynnelsen av mai...

    SvarSlett
  8. Ja dette blei en skikkelig snøvinter for noen. Rart med så store forskjeller i lange,vesle Norge. Idag har takrennene blitt sprengt i filler av isen, og havna rundt veggene med voldsomme brak...

    Jeg må si jeg er imponert over både Vina og gubbens innsats i grisefjøset! Modig liten dame :o) Snill og tålmodig mann ;o)

    SvarSlett