21. juni 2017

Vikerfjell.

Ny tur, ny turvenn og nytt sted. Ann Karin hadde ymtet frampå om hun kunne få bli med på tur en gang? Helst en tur på fjellet. Etter litt grubling fant jeg ut at vi skulle prøve en tur til Høgfjell/ Vikerfjell. Noen hadde nemlig nevnt at det skulle være fint der og litt sjekking av geocacher som lå der påsto det samme.

Så vi la av sted mot Vikerfjell som visstnok er Oslos nærmeste høyfjell, kun 1 og 1/2 time unna.
Etter litt om og men (jeg hadde ikke sjekket kartet sååå nøye ;) )så var bilen parkert ved Ringerudsetra, cachen logget og vi var klare for å bestige fjellet.
Troll og Barfi gikk fint sammen. Om enn i litt forskjell på tempo og energi ;)
Det var bare å begynne å kle av seg med en gang.
Naturlig bru over bekken.
Det var åpent og fint terreng.
Det var lett å gå, ikke så bratt, men det var gjørmete store deler av stien til å begynne med. Altså før vi kom hit.

Troll er en irsk setter og han hadde helt klart de instinktene han burde ha. Der var nesa aktiv og han støkka flere ryper underveis. Og gjett om han tok stand. Ok, jeg tror det er riktig uttrykk..
Barfi fant ryper hun og, men de to hadde vidt forskjellig syn på hva man gjør med ryper ;)
2 ryper på oppoverturen og et par med kyllinger på nedoverturen. Hadde Troll fått lov så hadde han nok funnet flere. Det var artig å se hvordan han jobbet, selv om han gikk i band. Og like moro å se hvordan rypene jobbet for å beskytte ungene sine.

Troll tok for øvrig stand på både det ene og andre han.
Mat. Først med nesa pekt mot brødbiten. Når ikke det hjalp så fikk han prøve seg mer mot reserve-matmor.
Her tror vi det måtte være ei mus eller lemen under denne rota. Stokk stiv sto han der - lenge.
Andre fugler enn ryper brød han seg derimot null og niks med.
Det var masse molteblomster.
Utsikten var upåklagelig. Sperillen og fjell så langt du kunne se. Lenge før vi var på toppen. 
Snart oppe på toppen.

Cachen på Høgfjell måtte selvfølgelig logges :) De har litt å lære av hallingdølene når det gjelder å bygge varder ;)
Været var knallfint denne dagen, men det var ikke fritt for at det var mye vind på deler av turen. Men siden det var mye sol og bra temperatur så var ikke vinden plagsom så lenge vi fant ly når vi skulle ha pause.


 Her var det godt være.
og for en vakker utsikt. Mot Ådal, tror jeg.
Her oppe på toppen var det flott utsikt i alle retninger. det var bare fjell og himmel å se, ja og så litt ned i dalen. Men det vises jo kun som blåne på blåne på mine bilder. Men tro meg, det var flott utsikt :) Jeg finnes jo ikke kjent så det eneste fjellet jeg med sikkerhet kan si jeg så var Gaustadtoppen. Det er lett å kjenne igjen ;)
Vi måtte jo gå litt til, så vi fortsatte å følge den blåmerka stien et stykke til.

På denne siden var det masse fine småvann.

Terrenget var småkupert og lett å gå, så det var helt greit å forlate stien og gå der litt rundt om kring. Greit å få en liten rundtur isteden for å gå fram og tilbake samme vei.Før jeg dro så hadde jeg lyst til å gå til Tjuvenborghula og Partisanersteinen. Alt ser jo enkelt ut når en ser litt sånn overfladisk på kartet. Men jeg fant ut at det fikk bli en annen gang. Jeg tror det hadde blitt litt vel langt. Det er jo uansett greit å ha en del til gode. For dette er et fjell og sted som kan besøkes flere ganger. Enkelt å komme seg hit, det er flere utgangspunkt så slipper en å gå den samme turen hver gang og det var som sagt lett å komme seg opp på fjellet uten å slite så mye. Og så var det jo fint  her :) Og jeg har mange cacher som ikke er logget. Jeg logget jo kun to i dag. Jeg syns det er helt topp jeg, det å bruke en hel dag på å logge to cacher :) Ja, så lenge jeg ikke bruker mye av den dagen på å leite etter cachene da. Og ikke minst så var det greit å komme seg litt vekk fra grubling over noen  tallrekker som ikke vet å oppføre seg.  Jeg syns i hvert fall vi hadde en flott og trivelig tur Ann Karin, Troll Barfi og jeg. Så får  vi se når det blir en ny mulighet for å ta en tur sammen igjen. Håper jo på at det blir flere. Men så var det denne jobbingen da...

I følge endomondoen så gikk vi 13 km. Men som kjent så bør man slå av for kjente ;)

Takk for turen Ann Karin :)

7 kommentarer:

 1. Tjuvenborgen har jeg tenkt å ta i morgen, Partisanersteinen tok jeg i høst. Tjuveborgen er enklest å nå via Strømsoddbygda. Det er en ganske dyp kløft mellom Vikerfjell og Tjuvenborgen som ikke er så lett. Om du kjører til den ene av turcachene jeg akkurat har lagt ut "Abortjern" så kan du lage en runde av det. Tjuvenborgen, Partisanersteinen og en cache i brøtningsserien. Da får du en flott runde med mange perler å stoppe ved ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset. Ja, jeg la merke til den kløften og fikk en mistanke om at jeg ikke kom til å bli fornøyd med meg selv om jeg gikk dit. I tillegg til at det var en del lengre enn det jeg først trodde.
   Jeg må nok snart ta en tur innover mot Strømsoddbygda.
   God tur i morgen.

   Slett
  2. Det der var ett godt tips. Den runden må vi ta, Tove!

   Slett
 2. Det så jo kjempefint ut! Kanskje ett nytt møtested for oss, om det skulle dukke opp noen passelige fridager igjen.
  Tjuennborg høres veldig spennende. Drit og dra - bilen er på verksted, ellers skulle jeg jammen gått i Sognafarets fotspor imorgen 😜

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller så kunne vi tuslet sammen veit du ;)

   Slett
  2. Vi kunne jo det :) Men nå sitter jeg fast uten bil :( Du får ha god tur!

   Slett
  3. Kjedelig med en bil som ikke er tilgjengelig, men veldig godt å få den fikset :)
   Det finnes så uendelig mange fine turmuligheter i Norges land :)En dag du ikke har lyst til å gå i bratte bakker a la mot Trollfossen er dette en god tur ;)

   Slett