3. april 2017

Ny cachedag på Dal funn nr 1 600

Jeg har vært på jobb de siste 5 dagene, men ut av vinduet har det sett ut som det har vært finvær ute. Så i dag hadde jeg bestemt meg for at jeg ville ut på tur. Gulvene som helt klart behøver vask, virkelig behøver vask, fikk bare vente enda en stund.
Men hvor skulle jeg dra? Selv om jordene er bare så stolte jeg ikke på at det var det på stier oppe på åsen eller nede i daler. Men jeg så at noen hadde tatt cachene på Dal på lørdag så da satset jeg på at det var blitt isfritt der.

Jeg gikk jo tur her i februar, men har fortsatt mange cacher igjen. Nå er ikke det å ta noe særlig mer enn 10-15 cacher på en dag, min greie. Men jeg bestemte meg for at når jeg først skulle dit så måtte jeg prøve å få logget resten. Opptellingen kom fram til 42 stk! Eeeeeh det fristet vel kanskje ikke så veldig, men 31 av de var en runde og det var vanskelig å dele opp den runden og så var det jo som sagt greit å få tatt resten som lå på vei til denne runden. Ja for jeg valgte å parkere der jeg har parkert tidligere og ikke der Vardehøgda-runden startet, for det vet jeg ikke hvor er.

Jeg hadde heldigvis fått med meg at dette sannsynligvis kom til å ta litt tid, så sekken ble pakket med niste og annet nødvendig utstyr.
Det er mange fargerike fuglekasser langs stien.
Været var knallbra så selv om det var kuldegrader i natt så måtte jeg fort begynne å kle av meg. Jeg fant fort ut at snø og isfritt var det ikke.
Men selv om jeg hadde med brodder så tok jeg dem ikke på. Det hadde nok vært kjekt innimellom, men jeg gadd ikke. Det var jo mye bare stekninger også og det var stort sett bart på utsiden av stien.

Heldigvis så var det her cacher som ikke var spesielt godt gjemt. Jeg merker at jeg blir fort lei når jeg må leite etter cacher på slike turer. Det at det er så mange ødelegger egentlig turen, for jeg må jo prøve å  raske på for å komme meg rundt og bli ferdig innen rimelig tid. Ja jeg vet jeg er ganske så snål, men så bruker jeg vel omtrent dobbel så lang tid som alle andre og. Ikke går vi så fort, Barfi og jeg og det tar tid å finne cachen, åpne den, signere, henge den på plass igjen og så notere og logge og finne fram neste cache. Jeg gadd ikke å laste alle disse inn på gps'n så jeg satset på at mobilen skulle fungere. Men jeg hadde satt hele ruten sammen til en tur på cachetur og printet og med gps i sekken så hadde jeg det jeg trengte om det skulle skjære seg. Selv om mange av cachene henger godt synlig så hjelper det jo ikke så lenge jeg ser på feil trær. Ikke rart jeg bruker lang tid. men jeg fant heldigvis alle cachene. Det var vel 3 stk jeg brukte litt ekstra tid på å finne. De var egentlig enkle de og, men så blir man litt lurt av at andre kaller de for noen luringer, samtidig som jeg er vant til at de syns godt bare man ser på riktig sted.
Barfi syns det var helt greit at det ble noen litt lengre pauser.

Det var virkelig knallfint vårvær i dag. Godt og varmt i sola, akkurat passe varmt til å gå tur.

Og fint å ta seg en pause innimellom
Masse hestehov i veikanten. De første jeg har sett i år. Så mange sommerfugler også.
Så også årets første blåveis.

Selv om jeg nå har vært i dette turområdet tre ganger før så har jeg aldri gått Vardehøgderunden. Så da måtte jeg selvfølgelig stikke en tur opp i tårnet som var bygd der og.
Kommer man over tretoppene så ser man langt her på Øvre Romerike.

Da alle cachene var logget så var jeg nesten framme ved tårnet på Hasleråsen. Nå var jeg godt fornøyd og lot være å gå opp i det tårnet. Så da gikk vi bare videre i retning bilen. Det var faktisk deilig å bare kunne gå uten å behøve å stoppe for å leite etter cacher. de som lå her hadde jeg nemlig logget tidligere.
Vi gikk omtrent slik og med alle fram og tilbake og rundt og rundt div. trær så gikk vi ca 2 mil i følge endomondoen og var på tur i hele 8 og 1/2 time. Vi traff en del folk på stien mellom parkeringen og tårnet på Haslertoppen, men resten av turen så vi ikke et eneste tobeint vesen uten vinger.
Jeg må si jeg er imponert over dem som logger alle disse på en dag.
Funn nr 1 600
Selv om 42 nye smilefjes hjelper til på statistikken så tror jeg at det skal gå en god stund til neste gang med mange funn. Plutselig oppe i over 100 funn dette året og 1 603 funn totalt.

Det er godt merket og tilrettelagt og stadig vekk ei turbok å signere i.

8 kommentarer:

 1. Wow imponerende turrute dere har vært på. Ikke rart Barfi trenger litt lengre pauser innimellom. Jeg merker på mine også, at om jeg blir gående å leite etter en cache så legger dem seg for å vente. De gidder ikke å tasse fram og tilbake på samme stedet mange ganger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Barfi er flink til å benytte pauser til å hvile. Og syns det er noe herk når jeg går fram og tilbake om hun må følge med, nå som det er bandtvang.

   Slett
 2. Du undervurderer deg sjøl, du Tove! Gratulerer med alle dine 1603 smilefjes! Ikke er du snål, ei heller treg - du er rå!
  Godt gjort av Barfi å holde følge med deg, skal jeg si deg. Ho har lært å tilpasse seg ☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Nøve. Vi må nok legge oss i trening både Barfi og jeg skal vi få gjennomført en del av alle mine turplaner dette året :)

   Slett
  2. Håper noen av dem innebærer tur til Hallingdal 😉

   Slett
  3. Hallingdalen står helt klart på ønskelista :)Flere ganger.

   Slett
 3. Imponerende å gå 2 mil på cachetur altså! Det hadde jeg aldri i verden orket, uansett hvor mange smilefjes det hadde gitt meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ta det med de 2 milene med ei klype salt. Jeg syns den endomondoen får turene mine til å bli i overkant lange.

   Slett