26. mai 2013

Mistberget – nr 100

For en gangs skyld så hadde jeg greid å la være å melde meg på et eller annet med bikkje. Enda jeg har langfri-helg denne helgen og  det er ag-stevnet ikke langt unna. Våronna burde vært unnagjort innen denne datoen, men denne våren så er det mye som ikke er som det burde vært. Og vi er langt fra ferdig, men så var det disse 60 mm med regn som kom denne uka da…. PE vurderte litt fram og tilbake om han skulle så idag. Burde helt klart ut i fra dato og værmeldin for neste uke, men burde ikke utifra hvordan jorda er. Så vi valgte å la jorda få tørke opp og dra på tur isteden.

Endelig! Ja jeg sier det samme som jeg gjorde denne gangen Dette er ganske flaut! Vi (jeg, PE kan + 18 år til) har bodd her i ganske nøyaktig 24 år og 2 mnd og vi har enda ikke vært på Mistberget. Og det er ganske enkelt et must å ha vært der, tror jeg. Det finnes jo stort sett ikke fjelltopper her på Øvre Romerike, så da må man jo i det minste besøke de småtoppene som finnes. Og det er vel Fjellsjøkampen 812 moh, Mistberget 663 moh og Skreikampen 698 moh som gjelder da. Ja og så kan man vel ta med Marifjell 717 moh også, det er jo tross alt fjelltoppen i Maura, men siden jeg har hørt at dit bør man gå på ski,og med mye oppoverbakke og tilsvarende nedoverbakke så er den toppen avskrevet av meg for lengst!

Men i dag, skulle vi altså fjerne denne skampletten. Vi skulle bestige Mistberget! Nå er det 2 veier som går dit. Den mest vanlige, tror jeg, går fra Minnesund et sted. Vi vet ikke hvor den stien går ifra, Tror det er en ganske kort tur, men ganske bratt og så har man en vei som går ifra midt i mellom Hurdal og Minnesund. Det visste vi omtrent var. Og hvis vi valgte denne veien så gikk forbi en ekstra geocache også. Ganske smart det, ikke sant? På Mistberget så står det ei stor antenne og pga den så er det bygd en vei helt fram. Denne veien fulgte vi.

WP_000773

En imponerende fin grusvei (og kjedelig) som var en eneste laaaang oppoverbakke. I dag hadde jeg tenkt at endomondoen jeg har lasta ned på mobilen min endelig skulle komme til nytte. Men snakk om skuffelse! Ikke vet jeg hva det var, men tror det var mangel på dekning, den fungerte i hvert fall ikke. Halloooo Eidsvoll / Hurdal er da ikke såååå langt uti ødemarka!!!

Vi trasket i vei. En vakker sommerdag var det med sol og ca 20 grader, heldigvis litt avkjølende vindpust også.

WP_000777

WP_000774

Cachen halveis lå på dette idylliske stedet. Og så absolutt et sted som fortjente en cache. Rart det bare er 15 stk som har logget denne.

WP_000771

Så trasket vi videre oppover mot hovedmålet. Vi så ikke så mye til utsikten pga skauen, men noen utsiktspunkter var det. Her ser man godt veiarbeidet på E6 som et grått sår langs Mjøsa.

Mistberget 031

Først kom vi til antenna som var litt av et anlegg.

Mistberget 026

WP_000770

Og etter et kort stykke med sti så var vi framme med branntårnet på Mistberget. Det var fint laget til her og med benker og gapahuk. Her var det tid for matpause før jeg tok turen opp i tårnet. Trappene/ stigen var ikke egnet for hunder så da hadde jo PE en god grunn til ikke å gå opp. Den var nok ikke noe for de med høydeskrekk, men ellers veldig fin laga til. Og med en fantastisk utsikt fra toppen. Minnesund, Sundet, Gardermoen, Mjøsa og Hurdalsjøen bl.a.

WP_000767

 

Mistberget 030

Mistberget 035

Mistberget 033

Mistberget 036

Og cachen fant vi også, litt overrasket da den plutselig dukket opp på et perfekt gjemmested og dette var vår 100 loggede geocache. Også denne cachen er det veldig få som har logget, merkelig.

Jeg hadde pekt ut en cache til på en annen kant, men vi fant ut at 3 timers-tur var nok og at det var på tide å komme seg hjem for å se om det var mulig med litt våronn nå.

3 kommentarer:

 1. Det siste først: et klart tegn på hvor ille høydeskrekken min er, er at jeg fikk sug i magen av det nederste bildet ditt! Fyttegrisen så langt ned!!!!!
  Men, for en utrolig utsikt fra tårnet! Sånn sett forbanner jeg høydeskrekken, for jeg går jo glipp av så mye! Helt fantastisk fine bilder!
  Jeg er helt enig i at grusveier er kjedelige. Vondt i beina får man etterhvert, og det er monotont å gå.
  Og så må jeg bare gratulere deg med jubileet her også. Kjempemoro at dere nå er oppe i et tresifret antall funn :)

  SvarSlett
 2. Ojoj, tilogmed jeg har jo vært på Mistberget! Men ikke på årevis da, kanskje jeg skal ta turen dit i sommer om vi får noen fine dager hjemme :)

  Og jo, Eidsvoll/Hurdal er akkurat så langt ute i ødemarka :P :P

  SvarSlett
 3. For en fin tur dere har hatt Tove :-)

  SvarSlett