2. desember 2012

Teater?

PE har ymtet frampå noen ganger om at det kunne vært morsomt å dra på teater. Men hallooooo, teater? Han har noen merkelige forslag den mannen.... Da må vi jo først finne et stykke som ser ut som frister, ikke minst at det skal friste begge to. Bestille billetter, dyrt er det og. Reise inn til Oslo og finne fram. En nesten uovervinnelig oppgave med andre ord? Det er jo såååå vanskelig å komme seg opp av sofa’n og ut døra! Nei det har blitt med tanken, ja..... Jo, vi var forresten på Sven Nordins forestilling «pappa» på Jessheim for 2-3 år siden. Da er det vel ikke noe mer å mase om???

Som noen kanskje vet så har junior hatt en drøm å bli skuespiller. Hvor han har fått det ønsket om å stå på scenen aner jeg ikke. Han har i hvert fall ikke arvet det fra foreldrene sine! Nå er vel ikke talentet hans stort nok, så den drømmen har han putta godt ned i en skuff. Og heller flytta seg bittelitt lenger unna scenen. Han har utdannet seg til å bli lys- og scenetekniker. Heller ikke det noe enkelt yrke å få jobb i. Så jubelen sto i taket da han i sommer fikk tilbud om å jobbe som lystekniker på hovedscenen på Det Norske Teatret. Og der trives han kjempegodt. Eneste skåret i gleden at det er snakk om et vikariat på kun 7 mnd. Så han krysser fingre og bein og alt annet som krysses kan om at han får ny jobb der eller på et annet teater etterpå.

Ok, med junior som jobber i kulissene så stiller det seg selvfølgelig helt annerledes til om vi skal dra på teater eller ikke. Da MÅ vi jo gå på teater, det forstår selvfølgelig jeg også. Og i hvert fall når det ene stykket junior jobber med i høst er Evita. Selvfølgelig skal vi på teater! Har da aldri sagt noe annet jeg??? Det gjelder bare å få tak i billetter på en kveld som jeg ikke jobber, ikke jobber tidlig dagen etter, vi ikke er opptatt med noe annet, ag f.eks. finne plasser der det er plass til lange bein OG dette også klaffer med at junior er på jobb. Da endte vi opp med å ta turen til Oslo nå på lørdag.

Det er vel ikke så mye å si om selve stykket. Evita har vel de fleste hørt om. Og JA det var veldig bra. Det var fint laga til, flinke skuespillere og mye fin musikk er det jo. Fortelleren var helt klart min favoritt. Og det er noe helt annet å sitte i en teatersal enn å se det samme på tv. Jeg har forresten ikke sett Evita på tv/film, bare så det er sagt. Anbefales, uten tvil.

Vi var forøvrig på teater i høst også. Da så vi Herbjørg Kråkevigs «Kjære landsmenn» Den anbefales den også. Også den på Det Norske Teatret, men på en annen scene. Så nå er vi jo snart for gjengangere å regne.

Junior og de andre som sitter baki og oppi der har visst hatt det “travelt” med å følge med på den ene skuespilleren.  I følge junior så er det alltid ett eller annet han ikke husker, så de sitter der i spenning å spør: Husker han rollen sin i dag? Forøvrig så begynner han å bli lei slutten av Evita, nå som han har sett den 30 ganger….

1 kommentar:

  1. Det er rart det der, hvordan man plutselig ombestemmer seg sånn helt uten videre ;) Men det høres ut som dere hadde det trivelig da!

    SvarSlett